Abru
Abru creează o lume întreagă a plantelor, care vine în completarea spațiului ambiental.
Aranjamente florale cu plante în glastră, sub formă de mici terarii deschise ori tablouri verzi, vin în întâmpinarea grădinii sau a locuinței.
ADID
ASOCIAȚIA DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARĂ DEȘEURI TIMIȘ (ADID Timiș) este o asociație de utilitate publică ce are rolul de monitorizare a serviciului de colectare transport al deșeurilor municipale și a instalațiilor de tratare din cadrul Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor din județul Timiș.
ADID Timiș acordă o importanță majoră informării și conștientizării populației în ceea ce privește colectarea separată a deșeurilor, în scopul îmbunătățirii calității vieții, conservării și protejării mediului înconjurător.
ADID Timiș pregătește o serie de activități educative pentru copii, prin care îi învățăm cum se gestionează corect deșeurile!
Află cum se realizează corect colectarea separată, ce înseamnă reciclarea și cum poți contribui la protejarea mediului! Te așteptăm cu activități educative și creative, pictat pe sacoșe reutilizabile și jocuri interactive de testare a cunoștințelor de mediu. Prin aceste activități ne propunem dezvoltarea și consolidarea unor comportamente responsabile și prietenoase cu mediul.
Ajungem Mari
Programul educațional Ajungem Mari al Asociației Lindenfeld susține pe termen lung copiii și tinerii instituționalizați și din medii defavorizate pentru a Ajunge Mari, adulți responsabili și independenți.
Ajungem Mari este singurul program la nivel national care sprijină copiii și tinerii institutionalizați pe termen lung și prin activități săptămânale.
Lucrăm cu peste 2.500 de copii și tineri de 3-20 de ani din centre de plasament, centre de zi, apartamente de tip familial sau din sistemul de asistență maternală, în parteneriat cu instituțiile de stat (DGASPC - Direcțiile de Protecție a Copilului) și centre private din București și 23 de județe.
Alergotura
Echipa Alergotura vă invită la activități distractive de mișcare și coordonare, accesibile și celor mici, și celor mari. Vă așteptam cu provocări și vă recompensăm cu surprize!
Pentru o alergare pe cinste prin Pădurea Verde, vă invităm la Pe-un picior de Plai! (alerglaplai.ro)
Alimeria
Alimeria Ceramics a apărut dintr-o întâmplare simplă, din bucuria de a petrece timp într-un atelier de olărit și modelaj, iar Alina își dorește să ofere oamenilor timp să se relaxeze, să își oprească mintea din iuresul zilnic și să transmită bucuria lucrurilor simple, create cu propriile mâini.
Ambulanta pentru Monumente-Banat
Ambulanța pentru Monumente - Banat va fi prezentă și anul acesta la PLAI!
După o vară dedicată salvării monumentelor istorice din regiune, voluntarii proiectului vă așteaptă la PLAI cu povești și imagini de la intervențiile de anul acesta și nu numai, precum și o cu serie de activități inspirate direct din monumentele istorice asupra cărora am intervenit. Dacă dorești să cunoști echipa și voluntarii proiectului, să afli poveștile din spatele cortinelor, planurile de viitor dar și cum te poți implica chiar și tu în acțiunea de salvare a monumentelor, acum este momentul. Cu mic, cu mare, oricine poate ajuta la salvarea patrimoniului construit din Banat!
Ame Ceramics
Ame Ceramics îmbină două pasiuni, pictura cu ceramica, într-o serie de obiecte pentru casă, cu accent pe culori și linii jucăușe.
Ancuța Coman Boldișteanu - 'Emoții în farfurie'
Emoții în farfurie adresează componenta emoțională în relația cu mâncarea și cu propriul corp, având la bază o abordare psihoterapeutică. Proiectul este adresat atât adulților, cât și copiilor și adolescenților. Este dezvoltat de psihoterapeutul Ancuța Coman-Boldișteanu care în colaborare cu alți specialiști lucrează în sesiuni individuale, de grup, cu familii și cupluri pentru a contribui la o stare de bine a persoanelor în propriul corp și la o relație armonioasă a acestora cu mâncarea.
PLAI 2022
- Corpul meu, casa mea", atelier de imagine corporală pentru adolescenți
- "O stare de bine în corp și cu mine", atelier pentru adulți
- Cartonașe exploratorii - Emoții în farfurie
Animest
Animest prezintă: Scurtmetraje de animaţie pentru copii
Prieteni vechi, prieteni noi (64 min.) (+4)
Selecție de 12 filme de animație potrivite pentru copii de la 4 la 100 de ani, câteva dintre cele mai îndrăgite scurtmetraje prezentate în ultimii ani la Minimest – secțiunea Festivalului Animest dedicată publicului tânăr. O oră plină de culoare, de sunete jucăușe, de forme geometrice care se transformă în feluri inedite, de personaje imaginare sau care seamănă mult cu oamenii din jurul nostru, o invitație să îngrijim natura, să găsim soluții pentru a avea o planetă mai curată, să-i tratăm pe cei din jur cu respect și toleranță, așa cum am vrea să fim tratați și noi. La final, vă invităm să găsiți legătura dintre cei patru iepuri arctici, leul care se antrenează de zor să devină mai bun la sport, timidul chelner pinguin care trebuie să pregătească o petrecere aniversară perfectă, cățelul care îi ajută pe oamenii nevăzători să treacă strada și urșii polari nevoiți să se adapteze într-un loc nou, unde nu seamănă deloc cu cei care locuiesc deja acolo.
ArtEncounters
Fundația Art Encounters se dorește a fi un punct de confluență pentru oameni, culturi și comunități, precum și o platformă deschisă pentru arta contemporană aflată în strânsă legătură cu orașul Timișoara și cu scena globală de artă. Prin intermediul fundației, publicul este încurajat să exploreze domeniul artei și să devină parte dintr-un schimb permanent de cunoaștere.
Art Encounters își propune să ofere un model instituțional adaptat nevoilor locale, deopotrivă angajat într-o prezență susținută și consistentă pe scena artei internaționale. Fondată în 2015 de către colecționarul de artă și antreprenorul timișorean Ovidiu Șandor, Fundația Art Encounters este o inițiativă dedicată dezvoltării și susținerii artei contemporane din România. Misiunea ei are la bază aspirația de a cultiva dialogul, cunoașterea, cercetarea și experimentul.
Artizana
Artizana este despre frumos, despre manufactura și arta țesutului de mărgele, meșteșug vechi. Bijuteriile ei sunt cusute manual, cu mare atenție la detalii și materiale de cea mai bună calitate.
Asociația Culturală Kizuna
Origami, Asobi (jocuri tradiționale) și caligrafie
Asociația Culturală Shilla
Caligrafie și jocurile tradiționale TUHO și YUT NORI
Asociaţia Hakes
Elev sau student, că vrei să rămâi în România la un super angajator sau vrei să fii acceptat la universitatea visurilor tale, o aplicaţie pentru job sau universitate se bazează pe trei stâlpi: CV, scrisoare de motivaţie şi recomandări.
Hai la workshop-urile ţinute de Emilia Szüszmann. Cu o experienţă de peste 15 ani în a-i ghida pe elevii din toată ţara la cele mai bune universităţi din lume, o să povestim şi – foarte important – o să construim CViitorul tău.
Asookka
Asookka este despre trăiri deșertate-n cuvinte, forme, arome și culori. Cea mai frumoasă declarație de iubire de sine este angajarea pe calea transformării, iar #lumanariledepoezie sunt expresia transformărilor declanșate în interiorul nostru, când decidem să aprindem lumina.
Colecțiile #lumanariledepoezie te invită să îți scrii propria poveste.
Hai la #plai să ne cunoaștem și să punem poezia pe #play!
AVOA
Alexandra Voice Over Artist explorează o zonă mai puțin cunoscută a actoriei, mai precis actoria de voce. Aceasta înregistrează voce pentru diverse personaje din seriale de animație, cărți audio pentru copii și nu numai, pentru materiale e-learning, spoturi de promovare și alte proiecte faine pe care le atrage.
La PLAI, AVOA propune o instalație care îi invită pe participanții festivalului să se reconecteze la propriile forțe interioare. Mai exact creează un cadru în care o serie de mesaje audio rulează direct din subconştientul fiecărui participant, punându-i astfel față în față cu propriile gânduri vindecătoare.
Boobie Love
Boobie Love este despre sănătate, feminitate și dragoste de sine. Un proiect inițiat de Moving On Breast Cancer, menit să aducă femeile mai aproape de feminitatea lor, să le împrietenească cu propriul corp și să le ajute să prevină și să amelioreze, prin automasaj și autopalpare, afecțiunile ce pot apărea la nivelul sânilor.
Vino la Plai, caută-i pe cei de la Boobie Love. Oferă-ți plăcerea de a lua parte la o discuție informativă și o experiență hands on cu sprijinul materialelor educaționale din silicon.
Borcănelul cu dichis
Borcănelul cu dichis este o afacere de familie care respectă natura și resursele ei limitate. Un concept care prezintă săpunele artizanale cu arome diverse, materii prime de calitate și grijă pentru mediul înconjurător.
Breasla Artizanilor
Breasla Artizanilor își propune să revitalizeze vechile tradiții ale breslelor meșteșugărești, dar într-o abordare modernă, actuală și în concordanță cu interesul public.
Hai la PLAI să faci cunoștință cu artizanii și meșteșugurile lor!
Carine Arnakis
Carine Arnakis confecționează ediții limitate de accesorii, ce reprezintă o proiecție tridimensională a ilustrațiilor ei și care au ca sursă de inspirație viața cotidiană a fetelor, camuflate în culori și pattern-uri.
Cărturești
Cărturești este prima librărie-concept din România, deschisă la finalul lui 2000 și dedicată unei noi experienţe de cumpărare și promovare a cărţii şi a produselor culturale. Devenit cel mai important lanț de librării de pe piața din România, Cărturești are în prezent 38 de spații care redefinesc ideea de librărie.
Ceau, Cinema! prezinta Casa Filmelor la PLAI
Ceau Cinema! prezintă o nouă ediție a Casei Filmelor la PLAI, o selecție Best Of a acestei ediții de festival, pentru mari și mici.
Vă așteptăm la filme!
Ceramiceanu
Ceva De Spus
Ceva de Spus este singura organizație de autoreprezentanți din România care are inclusiv în conducere persoane cu dizabilități fizice și intelectuale.
Hai la PLAI să descoperim împreună cum putem crea comunităţi accesibile pentru toţi, indiferent de abilităţi!
La PLAI ei vor organiza următoarele ateliere:
Sâmbătă & Duminică
15:00 – 16:00 Atelier de brățări cu Eli
16:00 – 18:00 Pune-te în locul meu
18:00 – 20:00 Degustare de vin
Coder Dojo Giroc-Chisoda
Coder Dojo este o mișcare internațională, inițiată în Irlanda în anul 2011 cu scopul de a oferi copiilor interesați contextul în care să poată învăța programare într-un mediu informal, prin sesiuni regulate, în afara programului scolar.
La Coder Dojo copiii învață să programeze, să dezvolte site-uri web, aplicații, programe, jocuri și multe altele. Dojo-urile sunt inițiate, conduse și mentorate de voluntari.
Coder Dojo Giroc-Chișoda și-a început activitatea în 2015 pentru comunitatea locală.
Concrete Concept
Concrete Concept este un atelier de producție de vase, ghivece și obiecte decorative din beton. Realizate și turnate manual, produsele Concrete Concept își propun să atragă atenția asupra texturii și versatilității betonului, îmbrăcând forme de la brut și până la cele mai fine texturi.
Hai la PLAI să îți faci propriul ghiveci din beton.
Copii și Zâne
Asociația Copii și Zâne vine în sprijinul copiilor cu o tulburare în dezvoltare și al familiilor acestora. Povestea noastra este una cu personaje magice, copii speciali, vise colorate și bătălii câștigate sub misiunea celor mai bune șanse pentru o viață independentă și integrare în societate.
Sâmbătă și Duminică
12:00 – 19:00 "În papucii unui copil cu autism" - Experimentează lumea unui copil cu autism așa cum o percepe el, prin intermediul cortului nostru senzorial.
12:00 – 19:00 "Armonie în simțuri"- Atelier de joacă senzorială pentru copii
12:00 – 14:00 ”Fii și tu un supererou” - Pictură pe față cu supereroi, și nu numai
14:00 – 15:00 / 17:00 – 18:00 "Pe o altă frecvență" - Cum aude un copil cu implant cohlear?
15:00 – 17:00 ”Distrează-te și țintește” - Jocuri de aruncat la țintă
Corina Marina Handmade
Corina Marina Handmade creează obiecte handmade din ceramică. În cromatica folosită predomină culorile reci, în special nuanțele de albastru. Designul este unul simplu, geometric, dar și inspirat din texturi găsite în natură.
Creative writing cu Claudia Tănăsescu
Claudia Tănăsescu este fotografă și scriitoare, lucrările ei fiind ancorate în experiențele personale și totodată în strânsă conexiune cu mediul în care trăiește. Ea crede că fotografia și scrisul sunt niște instrumente minunate de explorare a lumii interioare și exterioare, de exprimare și de conexiune și le folosește în atelierele pe care le ține pentru a-i inspira și pe alții pe acest drum al autenticității și creativității.
La PLAI vă invită sâmbătă și duminică la două ateliere de creative writing în care experimentăm diverse moduri în a ne scrie propria poveste. Totodată, veți putea vedea o instalație de fotografie și text inspirată de prima ei carte.
Cristina Baldau
Pe Cristina Băldău o cunoașteți de la Librarul cu Papion, fiind cea care aducea emoțiile pe fețele celor mici, prin poveștile citite. Atentă la interesele copiilor, știe mereu să recomande câte o carte pe măsură și are de gând să creeze prima librărie mobilă din Timișoara! În cadrul atelierului, Cristina va citi povești despre modul în care se locuiește în diferite locuri din lume și îi va provoca pe cei mici să se gândească mai mult la orașul lor.
Cristina Pilates Trainer
Sportul a făcut parte din rutina mea zilnică dintotdeauna. M-am întâlnit cu practica Pilates în anul 2016 într-un studio de yoga și m-am îndrăgostit de această metodă care îți fortifică corpul, îți corectează posturi greșite și îți revigorează mintea.
Pentru că niciodată nu e prea târziu… am ales să împărtășesc pasiunea mea, să îndrum și să-i ajut pe toți cei care doresc să-mi urmeze clasele.
Croșeta mamei
Croșeta mamei este un concept care își propune să promoveze arta croșetării manuale și care prezintă o gamă variată de articole, de la accesorii, semne de carte sau orice alt obiect pe care-l visăm.
CuBlândețe
Un spațiu de reconectare la blândețea inerentă și manifestarea ei. Un proiect care a pornit dintr-o serie de conștientizări și experiențe legate de puterea blândeții și a potențialului ei de a schimba vieți, organizații și societatea în care trăim. Integrând tehnici de mindfulness și coaching, CuBlandețe își propune să inspire și să educe oamenii, organizațiile sș comunitatea în a se reconecta sș a manifesta blândețea, în cel mai autentic mod posibil.
Pentru PLAI, CuBlândețe propune conversații pline de sens despre blândețe. De asemenea, vor fi facilitate Ateliere ale Blândeții, atât pentru copii, cât și pentru părinți.
Cufărul celor 7 pitici
Cufărul celor 7 pitici
În baza poveștii ALBA CA ZĂPADA ȘI CEI ȘAPTE PITICI de Frații Grimm, după o idee de Kovács Ildikó
Actori: Cristian Brătoiu, Mădălina Ghițescu-Petre, Raluca Grumăzescu
Povestea clasică a Albei ca Zăpada ne va purta printr-un cufăr magic prin paduri, case, castele cu ajutorul , piticilor, prințului și celebrei prințese.
Regizor: Béres László, Dramaturgia: Béres László, Scenografie: Bajko Attila, Păpuși: TomosTunde, Muzica: Cari Tibor
Dan Ungureanu
Pe Dan Ungureanu, îndrăgitul ilustrator de cărți pentru copii, îl cunoașteți probabil prin ale lui celebre ilustrații de cărți, care ne-au făcut să-i îndrăgim și mai mult pe Apolodor, Fram și Micul Prinț. Tot el a realizat grafica tuturor materialelor Timișoara la cutie, printre care se numără și MiniTimi. Alături de Dan, copiii își vor exersa imaginația, dar și abilitățile de desen, învățând să-și creeze propriile personaje.
Doda
Doda este povestea transformării unei mari pasiuni pentru natură și plante într-o mică afacere de cosmetice naturale.
Doda spune povestea unui om care își găsește echilibrul prin lucru manual și natură. E o aventură autodidactă ghidată de valori precum onestitate, integritate, corectitudine, creativitate având credința că prin respect față de ceilalți și față de natură putem crea o lume nouă.
Doda se definește prin produse simple, oneste destinate aceluia care caută imperfecțiunea naturii și nu perfecțiunea mașinăriilor.
10 septembrie: workshop de alifie din plante din flora spontană (max 15 persoane)
11 septembrie: workshop balsam de buze din unturi și uleiuri vegetale (max 15 persoane)
Dusan Novicic
Dusan Novicic aduce la PLAI un atelier dedicat copiilor, dar și adulților, în urma căruia aceștia vor învăța secretele cioplitului în lemn cu ajutorul cuțitului, ciocănelului și pilei.
Facultatea de Horticultură și Silvicultură
Facultatea de Horticultură și Silvicultură funcționează în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” din Timişoara și pregăteşte specialişti în unele dintre cele mai interesante, importante şi utile specializări: Horticultură, Peisagistică, Silvicultură, Inginerie genetică și Științe de laborator aplicate. Toate cele cinci programe de studiu sunt încadrate, conform clasificării universităților în categoria A, prezentând un grad ridicat de încredere. Facultatea oferă condiții deosebite de pregătire practică și teoretică studenților, dar și multiple posibilități de petrecere a timpului liber, în campus existând o bază sportivă (terenuri de tenis, fotbal, volei), cantina restaurant și un club studențesc.
Sâmbătă 10.09
12:00 – 15:00 Atelier de tablouri cu licheni.
15:00 – 19:00 Atelier de studiul lemnului.
Duminică 11.09
12:00 – 15:00 O plantă dintr-o celulă - atelier de culturi in vitro.
15:00 – 19:00 Celula – microuniversul vieții - atelier de genetică și inginerie genetică.
Family Yoga cu Miha
Miha este instructor mindfulness & yoga pentru copii și adolescenți, instructor family yoga- acreditare obținută by Yoga Alliance
Ora de yoga este percepută pentru copii ca o joacă, poveștile spuse ne duc cu mașina, trenul, avionul, învățăm recunoștința marinarilor pentru soare, pământ, mare, ajungem într-o pădure magică, unde ploaia fermecată este mult așteptată. Posturile sunt ușoare, însă acestea urmăresc tonifierea musculaturii, dezvoltarea sistemului nervos, a răbdării și a concentrării.
Pentru adulți această ora este una de relaxare, însă în același timp și de mișcare, comunicarea cu copilul se realizează prin joacă și prin exemplul dat.
FITT
Fundația Județeană pentru Tineret Timiș își propune să sprijine permanent și în mod constant organizațiile de tineret.
„Safe spaces for young people fleeing war” este un proiect cultural și social pentru comunitățile ucrainene și românești. Scopul principal este de a împărtăși cele mai bune practici din ambele culturi una pentru cealaltă.
FITT te așteaptă la PLAI:
• Atelier de ceramică împreună cu Daliana Pavel
• T-shirt DIY – activitate de tip „do it yourself” pentru reconfigurarea prin desen și/sau pictură a tricourilor și hainelor vechi, nefolosite sau prea simple
Slime making – activitate de făcut slime
Gruni
Gruni este acum o mică echipă într-un atelier de ceramică din Timișoara, specializat pe bijuterii, veselă și obiecte decorative, care a apărut din joaca și curiozitatea Liviei Coloji.
Harababura Vintage
Harababura Vintage face parte din filosofia trendurilor de sustenabilitate și vine ca un răspuns la nevoia de a recicla și de a reduce impactul negativ al hainelor asupra mediului inconjurător.
Harababura nu este doar un business de imbrăcăminte, ci o platformă din ce în ce mai dinamică, care oferă spațiu creativ artiștilor de orice fel. Fiecare achiziție contribuie în mod indirect la ajutarea centrelor de zi Blythswood Banat pentru copii aflați în situații de risc și de abandon școlar.
Identity.Education
De-a lungul timpului, comunitatea LGBTQ+ din România a fost “dislocată din istorie” și împinsă în invizibilitate. Comunitatea cere să-și cunoască propria istorie, să știe cum a ajuns aici și să înțeleagă ce traume duse din generație, în generație poartă pe umeri.
Identity.Education e aici pentru a reprezenta comunitatea și nevoile ei, atât local cât și pe cele din vestul țării. Ne dorim o lume în care comunitatea LGBTQIA+ să fie parte integrantă a societății printr-un cadru legistlativ inexistent acum, un limbaj adaptat la diversitatea dincolo de binaritate, instituții adaptate la mai mult decât heteronormativitate și spații sigure. Începând cu 2018, reprezentăm, promovăm și susținem comunitatea LGBTQAI+ prin artă, cultură și educație.
Am vrea să fie mai ușor să putem vorbi despre noi. Spațiile sigure în care putem face asta sunt puține și de cele mai multe ori ascunse. Am fost din totdeauna aici și am avut mereu povești de spus.
Și totuși, cum putem crea acel spațiu sigur, în care persoanele din comunitatea LGBTQI+ să poată împărtăși bune și mai puțin bune, în care să se simtă ascultatx și apreciatx și în care să poată oferi publicului larg o bucată vie dintr-o experiență reală a lor? Propunerea noastră vine ca o invitație de descoperire a 11 perspective de viață diferite, spuse de 11 persoane la fel de diferite.
O expoziție multimedia care combină storytelling-ul cu imagini obținute prin realitate augmentată. Poveștile sunt cu și despre persoanele din comunitatea LGBTQI+ care arată cât de diverșx suntem în experiențele noastre și că vrem să ne facem vocea auzită.
Institutul Francez din Timișoara
În domeniul cultural și artistic, Institutul Francez din Timișoara dezvoltă colaborările franco-române și promovează diversitatea culturală, având ca priorități filmul, cartea, dezbaterile de idei și artele spectacolului. Institutul organizează sau susține aproximativ treizeci de evenimente anual, momentele de vârf fiind Noaptea Filosofiei, Festivalul Filmului Francez, Balul Popular de Ziua Franței, Zilele Filmului de Umor și festivalul de arte performative stradale Impuls.
Institutul dezvoltă, de altfel, o politică susținută în direcția publicului tânăr: în afara cursurilor de franceză adaptate copiilor, propune în mod regulat animații, cluburi de vacanță și peste 300 de ateliere anual pentru aceștia. Căsuța Piticilor, weekend de poveste organizat în fiecare an în luna mai la Institut, cu peste 50 de parteneri locali, este unul dintre cele mai mari evenimente pentru copii din Timișoara. În contextul pandemiei și pentru a asigura tranziția digitală, grădina noastră se transformă, din vara anului 2021, în « Jardin Vivant », un spațiu multifuncțional și digital în aer liber, care constituie punctul-cheie al acestei atenții constante la educația și dezvoltarea tinerilor de la cele mai fragede vârste.
Descoperiți toată bogăția patrimoniului francez prin realitatea augmentată!
Atout France și Institutul Francez din Paris au construit un proiect artistic care aduce împreună tineri fotografi internaționali, noile tehnologii și siturile culturale franceze. Prin intermediul a 35 de lucrări inedite care prind viață datorită realității augmentate, obiectivul este de a incita în spectatorii din lumea întreagă curiozitatea și dorința de a descoperi bijuteriile patrimoniului francez.
La expoziția „France eMotion – Le voyage animé” au contribuit 4 fotografi internaționali: Ishola Akpo din Benin, Edu Monteiro din Brazilia, David Schalliol din SUA și Lourdes Segade din Spania care au parcurs fiecare în timpul verii 2017 o parte a teritoriului francez pentru a fotografia 35 de situri culturale.
Pentru a da viață acestor imagini, artiștii francezi Julie Chheng și Thomas Pons, au creat apoi un personaj animat care circulă prin fotografii și le metamorfozează, grație unei aplicații mobile de realitate augmentată gratuită, simplă și accesibilă tuturor.
France eMotion este deci o experiență artistică inedită, la intersecția dintre fotografie și animație digitală, care conduce spectatorul într-o călătorie surprinzătoare de descoperire a patrimoniului francez.
Ioana Cramba
Descoperă povestea iilor Românești făruite de Ioana Cramba
Irma Baloi_Mattika
*mattikā (मत्तिका) în Bali înseamnă lut sau sol. În estonă, MATIK înseamnă STEAM (știință, tehnologie, inginerie, arte și matematică). Și sună un pic ca matematica și gramatica combinate, nu-i așa?Acum reprezintă și programul în care copiii pot explora și experimenta, cu argilă și pământ, cu apă și aer și să vadă că matematica, artele și știința sunt într-adevăr doar fațete diferite ale aceluiași lucru.
Creează-ți propriul drum de marmură
În acest atelier, copiii și adulții deopotrivă sunt invitați să folosească diferite materiale pe scânduri de lemn pentru a crea calea cea mai nebunească și mai complicată pentru ca bilele să ajungă la destinație și să învețe despre gravitație, frecare și alte forțe.
Cum îi ajutăm pe copii să rețină mai bine ceea ce învață? - un atelier pentru părinți
În acest atelier practic, abordăm una dintre cele mai arzătoare întrebări pentru părinții copiilor școlari: Cum să îi ajutăm pe copii să învețe astfel încât să înțeleagă și să rețină cu adevărat ceea ce învață.
Kaolith
Kaolith vine din mediul rural, unde crează obiecte decorative și utilitare din ceramică, fiind inspirate din lumea organică. Printre produsele lor se regăsesc ghivece, căni, platouri și accesorii în serie mică și unicate.
Kiddoteka
Kiddoteka îmbină confortul unei cafenele și beneficiile unei librării într-un spațiu echipat cu toate cele necesare pentru ca părinții și copiii să aibă acces la informații, specialiști și evenimente care să vină în ajutorul creșterii și dezvoltării copiilor, precum și zone de joacă ce conțin materiale prietenoase pentru mediul înconjurător.
Activitățile propuse pentru Plai 2022: atelier senzorial potrivit și pentru copii sub 3 ani, vânătoare de comori, atelier lucru manual de toamnă, zonă de citit pentru copii, zonă de joacă și jocuri pentru toate vârstele.
L'Arlesienne
L’Arlesienne - Artisan Skincare este 100% despre frumusețea naturală. Farmacistă - cercetătoare, Sonia creează cosmetice artizanale din ingrediente naturale și netestate pe animale.
@less
LESS este un spațiu care promovează un stil de achiziționare responsabil, sustenabil, eco-friendly al produselor de bază. Ne dorim să punem bazele unei comunități cu grija față de mediu și oameni.
La colțul "Living with LESS" participanții vor putea să-și personalizeze proprii săculeți (realizați din bumbac recuperat) prin metoda Hapa zome și vom discuta despre conceptul zero waste, tips& tricks pentru un stil de viață sustenabil.
Logiscool
Ești jucător de Minecraft sau Roblox sau pur și simplu curios cu privire la aceste jocuri? Ți-ar plăcea să afli mai multe despre crearea de jocuri, web design sau producție și editare video? Logiscool este locul perfect unde îți poți pune imaginația la încercare și îți poți dezvolta aceste pasiuni!Pentru toți micii entuziaști ai tehnologiei vom organiza în perioada 10-11 septembrie ateliere de creare de jocuri pe calculator, construcție și programare de roboți pentru copii cu vârsta între 6 și 17 ani!Oferim spațiu pentru creativitatea copiilor, lăsându-i să experimenteze și să creeze ceea ce le place cu adevărat: primul lor joc!
LOGS
Grupul de Inițiative Sociale LOGS este o organizație „grassroots”, stabilită în Timișoara din septembrie 2019, care promovează integrarea grupurilor de migranți și refugiați, luptă împotriva traficului de persoane și folosește educația ca mijloc de depășire a vulnerabilităților sociale.
LOGS a intervenit, cu sprijinul comunității, în oferirea de asistență umanitară unui număr record de imigranți care au ajuns în Timișoara, dezvoltând un mecanism inovativ cu voluntari care au oferit pachete de alimente, haine, pături, medicamente unui număr de peste 10.000 de refugiați proveniți din afara Europei din noiembrie 2020 până acum.
Asociația LOGS va fi prezentă și în acest an la Plai cu două șezători interculturale, cu o expoziție foto care documentează acțiunile asociației de la debutul crizei din Ucraina până în prezent, cu ateliere de artă și cu sesiuni de informare a publicului despre migrația forțată.
PROGRAMUL ACTIVITĂȚILOR
Sâmbătă, 10 septembrie
• Împreună cu artista Regina Damian, vom vorbi despre valori într-o formă originală și interactivă și vom realiza o instalație artistică colaborativă care să transpună valorile noastre comune. Activitatea este deschisă tuturor, nefiind necesară înscrierea. Regina Damian este artist plastic. Originară din Turkmenistan, a călătorit și locuit în țări precum Rusia, Egipt, Cehia, Turcia, Spania. Acum aproape doi ani a ajuns în România, la Timişoara, şi spune că aici este locul unde se poate exprima artistic aşa cum îşi doreşte. În prezent, Regina este mediator intercultural la LOGS.
• expoziție cu vânzare a unor obiecte de artă realizate de copiii ucraineni, împreună cu pictorița Elena Busuioc. Veniturile realizate vor fi folosite pentru a organiza o excursie cu copiii.
• jurnal foto al acțiunilor asociației LOGS de la începutul crizei din Ucraina până în prezent
• sesiuni de informare despre migrația forțată
Duminică, 11 septembrie
• ateliere de artă pentru copii și părinți
• expoziție cu vânzare a unor obiecte de artă realizate de copiii ucraineni, împreună cu pictorița Elena Busuioc. Veniturile realizate vor fi folosite pentru a organiza o excursie cu copiii
• jurnal foto al acțiunilor asociației LOGS de la începutul crizei din Ucraina până în prezent
• sesiuni de informare despre migrația forțată
• două șezători interculturale cu refugiați și membri ai comunității, moderate de Daniela Boltres. Șezătorile își propun să scoată la iveală povești despre LIMITE, obiectivul final fiind realizarea unui colaj tridimensional colaborativ (FĂRĂ)LIMITE. Născută la București, Daniela Boltres a copilărit la Codlea, într-o familie mixtă cu descendență săsească-românească -austriacă-poloneză, cu afiliere luterane, ortodoxe, catolice și mozaice. Daniela Boltres locuiește de mai mulți ani în Germania se implică în acțiuni sociale. Printre altele, se află în consiliul director al asociației Karuna -un think tank și, totodată, un așa-zis laborator real pe teme de transformări cu impact social și ecologic.
Lucruri pentru care merită să plângi
Lucruri pentru care merită să plângi (+12)
2021, 83 min., Ungaria, Regie: Cristina Groşan, Distribuţie: Nóra Rainer-Micsinyei, Júlia Huzella, Judit Hernádi
Filmul este o comedie-dramă despre încercările disperate ale Majei (30 de ani) de a intra, în sfârșit, în rând cu lumea serioasă. Cu un credit bancar pe 30 de ani, Maja e pe cale de a prelua apartamentul luat cu iubitul ei. În toiul pregătirilor, ea dă peste o rudă care nu doarme, ci e, fără niciun dubiu, moartă. Cum nimeni din familie nu e la îndemână, Maja trebuie să se descurce singură. Sau aproape. Neinvitată, i se alătură o veche prietenă din copilărie, care abia așteaptă să compare cine unde a ajuns în viață. Se anunță o noapte extrem de lungă pentru Maja.
Ludic
Ludic creează cu grijă haine pentru copii, din materiale organice ce oferă libertate de mișcare și cu modele ce inspiră la joacă. Datorită materialelor folosite, Ludic are grijă și de mediu, lăsând lumea mai curată pentru generațiile următoare.
Luminița Pîrvu
Luminița Pîrvu, RYT500, practică și predă Yoga în Timișoara. Este fascinată de modalitățile, foarte practice, prin care disciplina Yoga ne ajută să ne menținem vitalitatea și mobilitatea, ne învață să ne centrăm, și să ne (re)descoperim în tumultul evenimentelor și încercărilor din viața de zi cu zi.
Luminița aduce la PLAI un atelier interactiv: “Hatha Yoga - Downwardfacing Dog, Locust, Lizard & Wild Things”. Căței, lăcuste, șopârle și alte asane în yoga posturală. În funcție de participanți, atelierul va fi ghidat în limba engleză și/sau română.
LUN
LUN explorează o modalitate concretă de ancorare a armoniei dintre habitatul uman și natură, recurgând la o sinestezie de elemente care definesc prin obiect, un traseu neo-organic.
Magazen
Magazen creează și produce în serie limitată genți și accesorii funcționale, care corespund nevoilor vieții de zi cu zi. Un atelier de creație din Deva, născut din pasiune pentru cultura urbană & streetwear.
Metronom
Metronom (+12)
2022, 93 min., România/Franţa, Regie: Alexandru Belc, Distribuţie: Mara Bugarin, Şerban Lazarovici, Mara Vicol, Vlad Ivanov
România, toamna anului 1972. Ana, o adolescentă de 17 ani, află că iubitul ei va fugi din țară peste câteva zile. Cei doi îndrăgostiți decid să își petreacă ultimele zile împreună.
Festivaluri: Cannes – Premiul de regie la Un Certain Regard, TIFF
Miracol
Miracol
(Regia Bogdan George Apetri; cu Ioana Bugarin, Emanuel Pârvu), (15+, 118 min, 2021)
Împărțit în două capitole, „Miracol” o urmărește pe tânăra călugăriță novice Cristina Tofan (Ioana Bugarin) în timp ce se strecoară afară dintr-o mănăstire izolată pentru a merge la spitalul din orașul vecin. Nereușind să-și rezolve problemele și să-l găsească pe bărbatul pe care îl caută, pe drumul de întoarcere întâlnește o soartă neașteptată.
A doua parte a filmului îl are în centru pe Marius Preda (Emanuel Pârvu), inspectorul de poliție plecat pe urmele ei și care-i reface drumul pas cu pas - într-o structură perfect oglindită. Investigația lui aduce la lumină indicii și confesiuni care conduc nu numai înspre adevărul greu de înțeles din spatele acțiunilor Cristinei, ci și la un posibil miracol.
MOFO
MOFO începe în anul 2007 să mixeze drum and bass și activează ca membru în crew-ul “Skunk Predatorz”. Acesta se dezvoltă muzical sub diferite alias-uri, ca DJ și beatmaker și abordează felurite stiluri cu influențe și variații din broken-beats, hip-hop și electronice dar drum and bass-ul, cu toată paleta sa de subgenuri pline de energie, îi rămâne caracteristic. La sfârșitul anului 2014, forțele sunetului îl aduc oficial pe MOFO în echipajul vechilor prieteni de la Astronaut Kru Soundsystem, pe nava cărora continuă călătoria pasiunii mult iubite, muzica.
Muzeul Uneltelor
Muzeul Uneltelor își propune să promoveze ideea că uneltele vechi, datorită importanței lor pentru civilizația umană, își merită un muzeu dedicat lor și dorește salvarea de la dispariție/deteriorare a cât mai multor unelte și ustensile din trecut.
Ocru
Ocru este un concept de slow fashion, care realizează cu măiestrie piese vestimentare în tonuri pământii, onesize și oversize, accesorizate și lucrate atent.
OilRight
1 litru de ulei alimentar uzat poate polua până la 1.000.000 litri de apă.
OilRight oferă o alternativă la îndemână de colectare a uleiului folosit. Întreprindere socială, creată pe principiile economiei circulare, OilRight vă invită în cadrul PLAI la patru ateliere de realizat lumânări parfumate din ulei reciclat (sâmbătă și duminică, de la 12.00 și de la 17.30). Sunt zece locuri / atelier, se ocupă pe principiul primul venit, primul servit, prin completarea formularului de aici.
Pe toată durata festivalului va fi amenajat și un punct de colectare a uleiului. Va fi un premiu-surpriză pentru cine aduce cea mai mare cantitate și o tombolă la care participă toți cei care aduc ulei. Câștigătorii vor fi anunțați duminică la ora 19.00!
ONE.shirt
ONE.shirt te provoacă să vii cu un tricou vechi și să îl transformi în ceva creativ, ce vei folosi încă multă vreme! Vei putea face asta alături de Irina, Eli și Aurica.
Oona cu Luna
Oona cu Luna te ajută să scoți la iveală micul meșteșugar din tine, prin ateliere personalizate și tabere de creație.
Multă lume dorește să-și coasă cândva propria ie. Până atunci însă, ne antrenăm sâmbătă cu un atelier de cusut pandantive și cercei, alegând culoarea și motivele tradiționale preferate. Duminică, tinerii cititori sunt încurajați să își personalizeze cu însemne cusute propriul lor semn de carte.
Orfevru
Orfevru făurește în doi ornamente purtabile, o bijuterie actuală de inspirație atemporală, forjată în metale colorate și asortată cu materiale organice recuperate: elitre, os, corn, folosind roci, fosile și minerale extrase din inima Pământului, chiar și de pe meleaguri românești.
Pantofii roșii
Pantofii roșii
„Lumea suprarealistă creată de Andersen în această poveste m-a motivat să abordez o temă strâns legată de tinerețe, actuală azi, la fel cum a fost în vremea scriitorului danez. Vanitatea și egocentrismul reprezintă o problemă pentru copiii de astăzi. Într-o societate obsedată de aparențe, elevii ajung în mod aproape natural să fie interesați de înfățișarea lor și de nimic altceva. Școala devine mai degrabă un podium de modă, decât un loc unde ei beneficiază de un dar prețios, educația. Concurența sănătoasă, care motivează copiii, a dispărut, fiind înlocuită de o rivalitate neconstructivă al cărei motor este egocentrismul. Aceasta creează adesea situații de netolerat. Suntem martorii unui proces de deformare și, cu spectacolul de teatru-dans „Pantofii roșii”, simt nevoia să semnalizez acest lucru copiilor, părinților și profesorilor.” Baczó Tünde
Concept, regie și coregrafie: Baczó Tünde după povestea lui H. C. Andersen, Muzica originală: Cári Tibor, Texte cântece: Geanina Jinaru-Doboș, Decor: Attila Bajko, Costume: Cristina Milea, Distribuția: Patricia Gavril, Magyari Etelka, Cristian Brătoiu, Mădălina Ghițescu-Petre, Raul Lăzărescu, Lucian Matei, Laurențiu Pleșa, Durata spectacolului: 1 h 7 min., Vârsta recomandată:15+
9 septembrie | 23:00
Paul&Jo
Paul&Jo este o ramificație a brandului Space Artisan, creat de Paul și Ioana pentru a scoate la lumină bijuterii sustenabile, realizate manual, cu un aer minimalist și poetic.
Proti Plays
Proti Plays se ocupă cu prezentări de board games, evenimente locale și personalizate, team building-uri cu board games și super oferte tot la board games. Board gaming-ul este un hobby care aduce prietenii și familiile împreună. Există un joc pentru fiecare, indiferent de gusturi.
Sabine
Sabine este un atelier de bijuterii neconvenționale, care realizează accesorii sculptate din argint, alamă sau cupru, cu diferite pietre semiprețioase și prețioase.
Salvați Copiii
Salvați Copiii este o organizație neguvernamentală care apară și promovează drepturile copilului în România din 1990, prin dezvoltarea de programe educaționale, de protecție socială dobândind o expertiză recunoscută la nivel național.
La PLAI vor promova drepturilor copilului prin ateliere de lucru manual (creare de brățări și coronițe cu flori și diferite obiecte din hartie), mic atelier de pictură.
Sasa Bodeanu
Antreprenor, autor de cursuri, instructor de mindfulness, ski & snowboarding, inginer… multe pălării pentru un singur cap lipsit de păr și o barbă bogată.
Vă aștept să ne cunoaștem dincolo de pălării, dar mai ales să vorbim despre ceea ce contează, nu bălării!
Relaxare totală
Practica de meditație menită sa te ajute sa te reconectezi cu corpul tău minunat.
Oferindu-ti spațiu de conștientizare și oportunitatea de a onora acest corp plin de viață, vei cunoaște relaxarea profund vindecătoare pentru care corpul tău iti va mulțumi.
Practica se desfășoară la orizontal, pe saltele de yoga. Pentru cei care au saltele personale, indicat este să le aduceți.
Atelier Mindfulness
De la teorie la practica în cei mai simplii și ușor de reținut pași.
Acesta va fi un atelier în care contribuția ta ca și participant va fi necesară pentru a co-crea spațiul de învățare. După acest atelier, ai sa pleci la pachet cu 4 Micro-Practici simple și gata de aplicat în viață ta de zi cu zi. Desigur, nu fără sa le fi testat înainte împreună.
Scoala Babel
Scoala Babel aduce în peisajul românesc modelul educației experiențiale, ce pune în prim plan calitatea experienței copiilor la școală, dialogul autentic profesor-copil, îndreptarea spre valorile democratice și conectarea cu lumea reală.
Vino la atelierele noastre de la PLAI să guști experiența Babel, unde starea de bine și implicarea sunt baza învățării cu drag.
Shoodies
Corina Mocanu este designer vestimentar și artist broderist. Ea a devenit mai conștientă de impactul negativ pe care-l are industria de modă asupra mediului, astfel a inventat proiectul Shoodies, unde repară și accesorizeză hainele second-hand. De-a lungul vremii, a adunat draperii și resturi de materiale din fibre naturale pentru a crea piese inedite, unicate și în serie mică.
Simo’s Ceramics
Simo’s Ceramics este un atelier de ceramică specializat în design de obiect cu valențe artistice. Produsele ei servesc un rol vizual, prin tiparul de obiect sculptural, decorativ, având caracteristici utilitare.
Smoosh
Smoosh creează piese vestimentare poziționate undeva pe linia dintre sleepwear și ready-to-wear, cu un design care să ne inspire de fiecare dată când facem ceea ce iubim.
Sorina Savii
Sorina este percuționistă la Opera din Timișoara. A colaborat cu Teatrul German, Teatrul Național, Teatrul Maghiar, Teatrul Auăleu, Hoffner Big Band, toate din Timișoara, precum si cu Filarmonici și Opere din țară.
A susținut multe turnee internaționale de-a lungul anilor (Serbia, Ungaria, Austria, Germania, Italia, Spania, Franța, Anglia, Islanda, Olanda, Belgia, Grecia, Qatar, Brazilia, China).
Workshop de percuție: body percussion, boomwhackers, rainbow handbells, djembe și alte instrumente din jurul lumii vă așteaptă să le cunoașteți anul acesta la PLAI.
Space Artisan
Space Artisan aduce în față materiale autentice pe care le valorifică. Desenează, modelează, proiectează și construiesc, căutând soluții simple care să inspire. Fiecare obiect pe care îl realizează are povestea lui.
Străjerii Deltei
Străjerii Deltei
2021, 85 min., România, Regie: Liviu Mărghidan
Mai mulţi copii îşi petrec vacanţa de vară într-o tabără din Delta Dunării, unde învaţă cum să supravieţuiască în sălbăticie. Într-o zi, în timp ce curăţă apele Deltei de sticle de plastic, dau peste doi braconieri care pescuiesc ilegal folosind un dispozitiv electric. Acum copiii au o misiune importantă!
Târg de viniluri
Pentru cei pasionați de muzică, vă prezentăm o selecție deosebită de viniluri, vechi și noi, direct de la colecționari locali. Spinnin' TiMe x Vinylcourt x Hanging Around
Teatrul Basca
Teatrul Basca vă invită la premiera spectacolului ”Ce-am avut. Ce ne-au dat.”, sâmbătă în 10 septembrie de la ora 16.00, la PLAI 2022.
𝘾𝙚-𝙖𝙢 𝙖𝙫𝙪𝙩. 𝘾𝙚 𝙣𝙚-𝙖𝙪 𝙙𝙖𝙩.
Regie: Alexandru Mihaescu, Asistenta regie: Costa Tovarnisky și Ana Maria Ursu, Dramaturgi: Iryna Serebriakova / Nina Zachozhenko / Selma Dragoș / Andrei Ursu / Alina Pietrareanu, Actori: Alina Ilea, Adrian Jivan, Costa Tovarnisky, Otniel Floruț, Ana Maria Ursu, Jacqueline Kohl
Cu sprijinul: Școala de circ, Traducere: Raluca Rădulescu, Coregrafie: Viktoriia Medviedievam, Compoziție muzicală: Olksandr Solokha, Grafică: Dan Ungureanu și Lia Pfeiffer, Foto credit: Adrian Danciu
Spectacolul este o cercetare artistică/documentară a fenomenului migranților și a valurilor de refugiați care au ajuns în România nu doar recent, odată cu declanșarea războiului din Ucraina, ci și în ultimii ani. Textul vorbește despre migrație și destinele refugiaților, având la bază istorisiri reale scrise de dramaturgi români și ucraineni. Muzica și coregrafia spectacolului sunt semnate de artiști din Ucraina, care s-au alăturat echipei de la Teatrul Basca în urma apelului pentru artiști din luna iulie.
”Ce-am avut. Ce ne-au dat” este co-finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte Timișoara și de Administrația Fondului Cultural Național.
Timisoara 89ers
Timisoara 89ers este echipa de fotbal american înființată în anul 2010 și membră fondatoare a Campionatului Național de Fotbal American. Dorința noastră este să contribuim continuu și semnificativ la dezvoltarea Fotbalului American în România, în special în Timișoara. Acest sport a ajuns cel mai urmărit sport în SUA datorită spectacolului oferit de către jucători, dar și de către strategiile complexe folosite. "Fotbalul american este un joc de șah, jucat în timp real de gladiatori în armuri." Suntem în continuă căutare de noi membrii care doresc să încerce acest sport și să devină campioni naționali alături de noi. De asemenea, așteptăm copiii să se alăture echipei de Flag Football (fotbal american fără contact) și să descopere cât de distractiv este acest sport.
Program PLAI 2022:
- probează echipamentul de fotbal american
- aruncă cu mingea la țintă
- învață să plachezi
- fotbal american fără contact
- demonstrații de fotbal american
Timisoara la Cutie
Timișoara la cutie oferă copiilor șansa de a cunoaște mai bine orașul prin joacă, învățând despre arhitectura și istoria acestuia. Creat împreună cu Dan Ungureanu, unul din cei mai îndrăgiți ilustratori de cărți de copii din România, proiectul a fost gândit până la cele mai mici detalii, cu implicarea partenerilor de la Heritage of Timișoara, precum și a unor arhitecți, ghizi turistici și istorici.
Prima cutie a fost dedicată cartierului Cetate, centru istoric și principal pol de atracție turistică al orașului. A urmat cutia dedicată cartierului Fabric și dorim să dezvoltăm pe viitor câte o cutie pentru fiecare dintre cartierele istorice ale orașului. Astfel, din planșele 2D incluse în cutii, oricine poate construi machete miniaturale ale clădirilor istorice din Timișoara, aducând o bucățică de oraș acasă, oriunde s-ar afla aceasta. Mai mult, am creat Mini Timișoara la cutie, prin care copiii de grădiniță își pot construi propriul oraș în format 2D, Timișoara de colorat, care include cărți poștale cu clădirile istorice ale orașului de colorat, tatuaje temporare cu detalii arhitecturale reprezentative ale orașului și, de asemenea, o lecție gratuită despre Timișoara.
Haideți să ne reîndrăgostim de Timișoara, alături de copiii noștri, și să privim orașul prin ochi de turiști!
Timișoara La Cutie și prietenii la PLAI 2022
Timișoara la cutie vine la PLAI cu doi prieteni dragi, Cristina Băldău și Dan Ungureanu, propunând un atelier inedit despre spațiul de locuit, joaca de-a Mini Timișoara și personajele pe care le pot crea copiii înșiși.
Mini Timișoara La Cutie, pe scurt MiniTimi, este joaca de-a orașul proiectat pentru mâini mici. Planșele din acest joc se decupează pe un contur simplu, cu margine albă, lăsând loc exercițiului de tăiere fără ca acesta să afecteze imaginile. Operațiunile de pliere și lipire sunt simplificate, iar planșele includ pe lângă clădiri și o serie de personaje și elemente auxiliare (copaci, felinare, tramvai), specifice Timișoarei, minimizând efortul și maximizând joaca. În cadrul atelierului, copiii vor putea să-și monteze propriul orășel, personalizându-l în culorile preferate și integrându-l în propria lor joacă, alături de noile personaje create sub îndrumarea lui Dan.
UnLoc
UnLoc, program al Fundației de Abilitare Speranța, oferă o alternativă demnă de trai în comunitate pentru adulții cu dizabilități. Din cauza lipsei de servicii sociale în comunitate, încă peste 16.000 de adulți cu dizabilități sunt instituționalizați în centre rezidențiale segregate. Această practică este un abuz de drepturile omului și trebuie înlocuită cu oferirea de servicii de sprijin adecvate: consiliere (psihologică, socială, vocațională) și acompaniament, educație și formare, angajare în muncă, locuire.
Echipa UnLoc - locatari, voluntari, angajați - vă așteaptă la PLAI cu ateliere de realizat brățări din ață și cercei din mărgele, activități de tras la țintă cu scai și tras cu arcul, modelaj din clay / plastelină, pictură pe pietre, un concurs sportiv susținut de kinteoterapeutul fundației, Daniel Drăghici și un atelier de citit pe tema incluziunii sub îndrumarea colegei Ildiko Sperlea.
Viata Altfel
O afacere de familie, mai mult decat un magazin bio online. Un spațiu în care promovam alegerile conștiente și sănătoase în arii importante ale vieții: mâncare, cosmetice, remedii alternative, produse pentru casa și copii, accesorii yoga și mindfulness. Cât mai organice și din materiale naturale!
Cultivăm starea de bine: Trăim conștient. Susținem comunitatea. Respectam natura. Promovam compasiunea.
Pentru PLAI, ne propunem să explorăm și să experimentăm ce înseamnă pentru fiecare dintre noi viața-altfel. Vom avea conversații despre consum responsabil, conștientizare, compasiune și comunitate. Vom lansa linia de produse de yoga: Asteya, prin mai multe ateliere: atelier de yoga împreună cu Luminita Parvu (adulți), un atelier de mindfulness „Respirând Viața-Altfel” (pentru adulți, împreună cu Sasa Bodeanu și Judit Hardaut), un atelier pentru copii de confecționat perne de meditație. Și desigur, le vom folosi, într-un alt atelier de meditație pentru copii, împreună cu Judit Hardaut.
Vulpea boemă
Vulpea boemă este un concept care îmbină stilul țărănesc de odinioară cu cel contemporan. Carmen împreună cu mama ei dau viață hainelor vechi țesute la război, transformându-le în kimonouri și desăgi. Ele tricotează tot felul de capișoane, mănuși, ciorapi și veste din lână, care te vor transpune în miezul copilăriei, pe când erați “înfofoliți” de bunici sau părinți pentru a vă proteja de frig.
Yoga Atelier TM
India și yoga, călătoritul pe tărâmul lui Shiva și fascinația pentru ciclicități au fost pașii care au clădit Yoga Atelier, un spațiu pe care creat pentru oricine ar fi vrut să-l găsească.
Pentru că acest spațiu nu este niciodată doar fizic, niciodată doar emoțional și niciodată doar spiritual. Yoga Atelier suntem toți cei care am plonjat într-un fel diferit de a face lucrurile. Am schimbat percepții și am explorat tărâmuri interesante ale minții și ale corpului într-un mod în care ne-a dat sens și perspectivă.
Zi de zi și an de an, trecând peste dificultăți legate de context și situații, am continuat să ne ancorăm în rutina practicii. Ne-am ținut de program și de același standard fără compromis. Am colaborat cu lume din toate colțurile lumii, am urmat stagii peste stagii, dar m-am întors mereu în India pentru reconfigurare.
Am înțeles încă de la început că nu poți fi instructor de yoga dacă nu-ți asumi: răspunderea pentru starea pe care o susții, pentru siguranța grupului, atât fizică cât și mentală, asumarea dificultăților de a menține coeziunea grupului și a de asigura un spațiu primitor pentru toți cei care îl caută.
Yoga Atelier este ancora și centrarea de care am nevoie pentru a funcționa într-un sistem, mereu și mereu. Povestea merge mai departe.
Zoleevee
Pe numele său adevărat 𝒁𝒐𝒍𝒕𝒂𝒏 𝑽𝒂𝒓𝒈𝒂, 𝐙𝐨𝐥𝐞𝐞𝐯𝐞𝐞 a prins pasiunea pentru muzică încă din vremurile de dinainte de Revoluția din 1989, pe când la modă erau magnetofoanele Kashtan sau casetofoanele deck. Începând din 1996, pasiunea s-a materializat într-o carieră de DJ la primul radio particular din Timișoara, Radio Vest, unde a realizat o serie de emisiuni tematice. Din 1999, a îmbrățișat cariera de redactor muzical la diverse publicații locale și nu numai.
Muzica are numeroase valențe, așa că, din 2010, 𝒁𝒐𝒍𝒕𝒂𝒏 𝑽𝒂𝒓𝒈𝒂 a editat blogul de recenzii muzicale 𝐷𝑒𝐴𝑠𝑐𝑢𝑙𝑡𝑎𝑡. Pe parcursul anilor, 𝐙𝐨𝐥𝐞𝐞𝐯𝐞𝐞 a fost invitat să mixeze în cadrul 𝘙𝘦𝘷𝘰𝘭𝘶𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘍𝘦𝘴𝘵𝘪𝘷𝘢𝘭, 𝘍𝘦𝘴𝘵𝘪𝘷𝘢𝘭𝘶𝘭 𝘗𝘭𝘢𝘪, 𝘌𝘮𝘣𝘢𝘳𝘨𝘰 𝘍𝘦𝘴𝘵, 𝘍𝘦𝘴𝘵𝘪𝘷𝘢𝘭𝘶𝘭 𝘙𝘰𝘤𝘬 𝘭𝘢 𝘔𝘶𝘳𝘦𝘴̦ și în numeroase cluburi.
Având în vedere diversitatea stilurilor muzicale ce alcătuiesc „melanjul“ 𝐙𝐨𝐥𝐞𝐞𝐯𝐞𝐞, seturile lui acoperă o sumedenie de tendințe, atât din zilele noastre, cât și din aria numită „retro“. Și asta, pentru că, fie că e vorba de rock sau punk, reggae sau disco ori jazz, muzica este un amestec de magie și încântare.
11 septembrie | 14:00