Wood Be Nice

Wood Be Nice este primul proiect coerent din Romania de transpunere a imaginii pe lemn masiv, ce si-a propus să redea materialitatea imaginii şi să ne-o apropie aici, în lumea fizică.
“Vrem să le facem să redevină palpabile, să le redăm umanitatea care a stat la baza creării lor, iar lemnul marchează perfect revenirea imaginii la firescul ei. Am ales metoda de transfer manual al imaginii pe lemn deoarece lemnul împrumută din personalitatea şi energia imaginii, augmentând-o şi dându-i noi valenţe”

Proiectul de fotografie pe lemn “Wood Be Nice” a fost materializat in cadrul atelierul de creatie Una Isola Muy Hermosa de catre Daniel Loagar, Andrei Cornea si Victor Dumitrescu.
Initiatorul proiectului este Daniel Loagar care a descoperit si experimentat aceasta tehnica artizanala de transfer de imagine pe suprafete neconventionale (in acest caz lemnul) si a propus celorlalti membrii realizarea lui.

De aici pana la un proiect de anvergura in care au fost implicati 6 oameni nu a mai fost decat un pas. Initial a fost aleasa echipa, dorindu-se sa se expuna fotografii ale unor artisti ce nu avusesera parte de o lansare oficiala, o expozitie. Astfel au fost alesi ceilalti 4 expozanti care au format echipa: Victor Dumitrescu, George Visan, Livia Stefan, Tatiana Volontir. Ideea de baza a fost simpla, fiecare din cei 6 participanti la proiect au trebuit sa aleaga cateva fotografii din portofoliu pe care atelierul de creatie sa le transpuna pe lemn.

Din punct de vedere fotografic nu a fost aleasa o tema anume, dar ceea ce uneste cei 6 participanti este (in afara de prietenie) pasiunea pentru fotografie conceptuala (alb negru sau sau sepia). Liantul si ineditul proiectului a fost tocmai transferul de imagine realizat manual/artizanal pe lemn. Pentru finalizarea acestui proiect cei trei membrii ai atelierului de creatie au muncit aproape 3 luni, rezultatul fiind 60 de fotografii pe lemn. Lucrarile rezultate au un aspect inedit intre pictura pe lemn si fotografie retro.

Vernisajul expozitiei a avut loc in spatiul Atelierului de Productie in data de 3 aprilie 2011. Succesul a fost rasunator, in seara vernisajului venind aproape 400 de vizitatori si reprezentati media.

Participari ale proiectului:
• Continuarea expozitiei “Wood Be Nice” in spatiul cafenelei-teatru Godot din Bucuresti (13-25 aprilie)
• ReVernisarea expozitiei de fotografie pe lemn “Wood Be Nice” in cadrul pubului Londophone din Bucuresti (8 mai – 8 iunie 2011)
• participare la Festivalul “Street Delivery 2011″ – ce s-a desfasurat vreme de 3 zile pe strada Arthur Verona, Bucuresti(10-12 iunie 2011)
• participare la Festivalul urban “Femei pe Matasari” (17-19 iunie 2011) ce s-a tinut pe strada Matasari, Bucuresti
• participare la Festivalul international “BestFest 2011″ (1-3 iulie 2011) Tunari

Site oficial: www.woodbenice.com

Program la Festivalul PLAI 2012

Expoziţie Killed by the Sound