Teatrul Studenţesc Thespis

Teatrul Studenţesc Thespis

Fondat la 1965 în Clubul Studenţesc al Universităţii, Teatrul Studenţesc Thespis face acum parte din Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara.
…născut, crescut, deloc îmbătrânit, ajuns la vârsta maturităţii, Teatrul Studenţesc THESPIS se constituie într-o puternică alternativă la formele de teatru convenţionale. Mai mult decât doar teatru, devenind chiar o casă, o familie neobişnuit de numeroasă, THESPIS-ul oferă odraslelor sale diverse puncte de tangent cu fenomenul teatral, spectacular şi cultural în genere, posibilitatea de a se exprima liber, tinereşte şi mai presus de toate omeneşte.

Altfel spus, THESPIS-ul se pregăteşte sârguincios şi silitor să devină un asasin bine intenţionat al pasivităţii mentale şi spirituale, făcând uz de toate armele de care dispune pentru a-şi atinge ţelul. Un asasin în serie de o notorietate greu explicabilă: nu face altceva decât să ucidă urâtul din noi, obligându-ne la o nouă viaţă, o viaţă de care să ne putem bucura cu adevărat, în care să putem râde şi de care să putem râde, câte puţin, dar în hohote. Plânsul autentic, jalea care îşi cere drepturile, catharsis-ul, şi râsul care irumpe cu naturaleţe. Teatrul se instalează astfel în sufletele noastre, aducând ordine şi vitalitate.

Sâmbătă
13:00-14:00 – Atelier de improvizaţie

Duminică
16:00-16:30 – piesă de teatru: “De-a v-aţi ascunselea”, un colaj de poezii în regia Andrei Duţeanu, cu Racz Bogdan, Adi Purice, Salahhe, Mihaela Ciutacu, Flaviu Popescu şi Ancuţa Codrea.