TAMTAM

Tamtam are locatia pe strada Ştefan cel Mare nr 58 (în curtea fostei fabrici Banatim), în Tamtam este un Spaţiu COMUN autogestionat, bazat pe principii organizatorice egalitare, non-ierarhice şi para-academice. Un spaţiu orientat pe munca ca proces cu un produs final dar şi munca fără produs final. Un spaţiu care prin existenta şi funcţionarea sa nu trebuie sa afecteze şi să producă dislocarea altor comunităţi din zonă. Este o platforma pentru oricine vrea sa-si extinda posibilităţile si interesele pentru Un spaţiu de aproximativ 500 m pătraţi, pe 4 nivele unde am pregătit sau încă lucrăm la

• Biblioteca dead media (carti, vinyluri, casete VHS…)
• Gradină înverzită pe acoperişul clădirii
o spaţiu de producţie muzicală – label necomercial
o atelier de producţie (printer 3D, fermă de randare)
• spaţiu de proiecţii, concerte prezentări, party-uri

Un spaţiu de autonomie intermitentă. Un spaţiu concentrat pe muncă dar şi un spaţiu de critică activă care caută să determine condiţiile de muncă şi producţiei de cunoaştere Este un spaţiu deschis atât teoreticienilor cât şi practicienilor din cele mai diferite domenii: apicultura, arta vizuală, bucătărie, literatură, muzică, design, new media, internet, artă performativă, arhitectură, serigrafie, care işi caută propriile condiţii de Un spaţiu care nu vrea sa răspundă doar la presiunile economiei de piaţă şi privatizării gândirii impuse de industriile creative. Un spaţiu care recunoaşte supraexploatarea şi munca din ce în ce mai des nesalariată şi neremunerată.

Un spaţiu care recunoaşte rolul muncii imateriale(imaterial labor) şi drepturile telemuncitorilor în societatea de astazi. Un spaţiu care nu este nici institut nici instituţie, ci un spaţiu care poate fi casa, laborator şi atelier în acelaşi timp, oferind condiţiile minime de viaţă (căldură, baie, lumină şi Internet).

Tamtam este un forum care produce cunoaştere într-o formă de critică constructivă şi practică discursivă în curs de desfaşurare.

Este în primul rand un loc şi o localizare a unor activităţi, preocupări şi iniţiative care altfel vor exista continuu dispersate şi izolate la nivelul oraşului Timişoara. Un spaţiu de planificare a timpului în momentul când planificarea este supusa puterii arbitrare şi Cel mai important Tamtam oferă toate aceste posibilităţi fără să le impună.

Program la PLAI 2013

În cadrul festivalului PLAI, grupul Tamtam ar dori să interacţioneze cu publicul prezent într-o formă de  critică constructivă si practică discursivă încercând să prezinte activităţile pe care le desfăşoară în cadrul  spaţiului de care se ocupă. Atmosfera  de discuţie va fi susţinută de gustări zilnice preparate de noi la  faţa locului (chec, tarte cu fructe şi altele) iar muzica va fi asigurată de:  Florian (RO) Vineri, Ascultă (RO- DE) Sâmbătă şi Alexander Silvermountain (RO–JP) Duminică.