Prakriti School of Yoga

Viaţa secolului XXI este şi devine tot mai ocupată, agitată şi aglomerată. Află cum te poţi bucura de beneficiile yoga fără a adăuga în programul tău încă o activitate consumatoare de timp. Yoga nu te forţează să faci schimbări dramatice în stilul tău de viaţa, ci mai degrabă îţi arată cum poţi realiza mici ajustări în rutina zilnică ce pot aduce beneficii semnificative pe termen lung. Practicată în fiecare zi timp de doar câteva minute, yoga te va ajuta să depăşeşti mai uşor stresul, să te relaxezi profund, să îţi regăseşti liniştea şi echilibrul.

Sn. Mangaldharma (Avisek Majumdar) este reprezentant al Dashnami Sannyasa, tradiţie spirituală cu o vechime de peste 2000 de ani şi profesor de Satyananda Yoga, sistem care încorporează practici tradiţionale, prezentate societăţii moderne într-o formă ştiinţifică şi practică. A organizat workshop-uri de wellness pentru diferite organizații și a ținut cursuri de yoga pentru studenți de diverse naționalități în timpul șederilor sale în Hong Kong, Macau, Philippines, China, Sri Lanka, Maldives, Mauritius și India.

În România, Sn. Mangaldharma ține cursuri periodice de yoga la Timișoara și București. Mai multe detalii pe www.yogatimisoara.ro

Satyananda Yoga a fost dezvoltata de Swami Satyananada Saraswati și urmează învataturile propagate de o importantă linie de maeștri din India. Își are rădăcinile în tradițiile Vedanta, Samkyha și Tantra, integrând în același timp ramurile Hatha, Raja, Karma, Bhakti, Jnana și Mantra yoga cu scopul de a adresa într-un mod sistematic nevoile omului modern.

Acum, mai mult decât oricând, oamenii iși doresc dezvoltare personală. Yoga este un instrument pentru dezvoltarea personalității, contribuind la o mai bună conștientizare, aducând armonie si echilibru în viața fiecăruia. În contextul unei raspândiri rapide a acestei filosofii peste tot în lume, Satyananda Yoga vine cu o abordare autentică, holistică și sistematică pentru trezirea potențialului uman.

http://www.facebook.com/satyananda.yoga

Program PLAI Festival 2014:

Sâmbătă:
16:00-17:00 Yoga in Daily Life

Duminică:
16:00-17:00 Yoga for Busy People

Sâmbătă & Duminică:
Învață alături de Școala de Yoga Prakriti cum să petreci câte 15 minute doar cu tine prin tehnici yoga simple care ți se potrivesc, iar după-masa într-o oră de atelier practic resimte beneficiile unei clase de yoga în natură.
12:00-12:15 Exerciții yoga la îndemâna oricui, oriunde
13:00-13:15 Respirația pentru echilibrarea activității emisferelor cerebrale (Alternate nostril breathing)
14:00-14:15 Salutul Soarelui (Sun Salutation)
15:00-15:15 – Tehnica de relaxare profundă (Yoga nidra)
18:00-18:15 – Meditație (Antar Mouna).
12:00-19:00 Atelier de colorat mandale, care pot evidenția starea mentală, emoțională din momentul în care vă implicați în această activitate, devenind meditativă și relaxantă; Biblioteca in site – răsfoiți/citiți din cărțile Bihar School of Yoga (Sw Satyananda, Sw Niranjananda); Yogic wisdom – bilețele cu citate înțelepte yoghine pentru fiecare din voi!