Pinhole Moustache

Pinhole Moustache își propune să documenteze pe hârtie fotografică evenimentele ce se întâmplă în timpul PLAI Festival de anul acesta.

Prin expunerea fotografică realizată în aparate foto self made, se va surprinde în puncte atent alese, pulsul vizitatorilor și al performerilor privind totul printr-o gaură de ac.
Rezultatul va fi condensat în o serie de imagini alb negru în care fiecare se va putea “regăsi”.

Participant la diverse proiecte ce scot în evidență modul de folosire inovativ al Pinhole Camera, fotograful Daniel Tellman (Pinhole Moustache) are o abordare analogică într-o lume digitală:
“Fotografia este astăzi la îndemâna fiecăruia. Aproape toți avem telefoane mobile cu aparat foto încorporat, camerele digitale sunt tot mai accesibile într-atât încât cele analogice decad în uitare. Selfie-ul este ales cuvântul anului și instantanele fac runda rețelelor de socializare.

Acesta este contextul în care, cu câțiva ani în urmă, m-am decis să mă uit cu atenție la originile opticii în ceea ce privește aparatele foto. Încercând să combin plăcerea de a construi propriile camere, cu răbdarea necesară pregătirii și creerii unor expuneri lungi am găsit timpul necesar explorării fotografiei prin stenopa. Realizez aparate foto ce pot dilata curgerea timpului, arzând imaginile direct pe hârtie fotosensibilă.

Pinhole camera nu este o invenție recentă fiind descrisă încă din antichitate. Plăcerea și libertatea de a realiza aceste aparate, funcție de fiecare subiect în parte, este însă una ce o trăiesc acum și aici, de fiecare dată altfel.”

https://www.facebook.com/PinholeMoustache

http://www.pinterest.com/danieltellman/

Program la PLAI X

Sâmbătă & Duminică:
12:00-19:00 Stenoscop Portabil