Palatul Copiilor Timişoara

Palatul Copiilor este o instituţie de tip extraşcolar în care copiii pot să-şi cultive un talent, să-şi dezvolte o pasiune, sau pur şi simplu să îşi petreacă timpul liber într-un mod plăcut şi util.

Aşa cum spune şi numele instituţiei noastre, Palatul este un spaţiu în care copiii sunt personaje principale. Activităţile propuse în cadrul cercurilor artistice, tehnice şi sportive au ca obiectiv principal cultivarea creativităţii celor mici şi atingerea performanţelor în domeniile care îi pasionează. Ca şi în învăţământul de masă, activităţile se desfăşoară pe durata anului şcolar, cu întâlniri săptămânale de 100 de minute. Spre deosebire de şcoală însă, Paltul este un loc în care graniţa dintre bancă şi catedră nu există, iar notele sunt înlocuite cu diplome şi aplauze.

De curând, Palatul Copiilor Timişoara funcţionează în incinta Liceului de Chimie Azur (Calea Martirilor, Nr. 64, tel 0256/203744 ), într-unul dintre fostele cămine, punând la dispoziţia copiilor un spaţiu primitor şi confortabil.

Cu siguranţă, fiecare copil îşi poate găsi un cerc pe placul sufletului său (din cele peste 40 de cercuri existente) şi va rămâne ataşat mulţi ani de grupă şi de profesorul coordonator. Pentru ca întâlnirile vor fi cu adevărat regale.