Ovidiu Hrin

Scurtă biografie

Născut în anul 1977 în Timișoara, Romania, studiază arhitectura la Universitatea Politehnica din Timișoara. Simultan este și student la departamentul de design grafic al Universității de Artă din Timișoara.

În 2001 înființează Synopsis, un studio de design grafic versatil implicat în proiecte variate, de la sisteme de comunicare complexe și design expozițional până la design de afiș, realizate atât pentru clienți din sectorul cultural cât și din cel corporatist.

Din 2008 Ovidiu susține workshopuri si conferințe având ca tematică designul graphic atât în țară cât și în străinătate (DMY in Berlin, Vienna Design Week, European Design Conference in Zurich etc).

Din 2009 Ovidiu este curator al micro-muzeului de artă tipografică și design grafic Typopassage Timișoara.

Ca urmare firească a interesului manifestat pentru arta tipografică și design, în 2009 Ovidiu începe să studieze caligrafia, iar in 2012, după trei ani de perfecționare, susține ateliere și cursuri de caligrafie pentru începători.
Incursiune în caligrafie
Calligraphy play cu Ovidiu Hrin (Synopsis)

”Cu toții am învățat să scriem cu ajutorul bastonașelor în clasele primare. Cu toate că am studiat toți aceleași reguli de bază (regulile formale ale scrisului fiind neschimbate de peste 1800 de ani) fiecare dintre noi are felul său unic de a scrie. Altfel spus, fiecare are felul lui de a vedea/trăi lumea – sau, mai pe scurt încă… are propriul caracter.”
În atelierul de caligrafie din cadrul festivalului PLAI poți afla ce înseamnă caligrafia, poți studia lucrări, cărți, tipuri de scriere, poți încerca, te poți juca, poți experimenta prin scriere și caligrafie, poți afla mai multe despre ce înseamnă să studiezi caligrafia, te poți informa asupra uneltelor, resurselor și cursurilor disponibile pentru studiul caligrafiei.

Synopsis: www.synopsismedia.com

Ovidiu Hrin: http://cargocollective.com/ovidiuhrin

Facebook: www.facebook.com/ovidiuhrin, www.facebook.com/SynopsisTM