Organizaţia Pentru Artă şi Cultură

OPAC are ca şi scop susţinerea tuturor formelor de artă, convenţionale sau neconvenţionale, promovarea acestora în societate ca şi element de cultură si facilitarea accesului tinerilor la evenimente de această natură. OPAC are ca şi scop susţinerea tuturor formelor de artă, convenţionale sau neconvenţionale, promovarea acestora în societate ca şi element de cultură şi facilitarea accesului tinerilor la evenimente de această natură.

Printre tipurile de activităţi pe care le desfăşoară sau pe care le susţin se numără: activităţi culturale (festivaluri, schimburi culturale, parade, workshopuri, concerte), activităţi artistice create de grupul Flylight (spectacole stradale, spectacole cu foc, circ modern), activităţi umanitare (workshopuri pentru persoane care se confruntă cu probleme sociale sau financiare, evenimente caritabile).

În cadrul proiectelor şi pe parcursul evenimentelor, atât la nivel naţional cât şi internaţional, membrii O.P.A.C. propun o atmosfera relaxantă pentru ca participanţii să se simtă în largul lor şi să poată învăţa noi metode de exprimare prin artă.

Una dintre convingerile organizaţiei este că arta poate fi considerată un pod, o legătură între diferite categorii sociale şi o metodă de impact în procesul de educaţie, fie şi neconvenţională.