Liga AC

Liga AC este o organizatie nonguvernamentala, non-profit si apolitica, având ca scop reprezentarea studentilor din Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul “Politehnicii” Timisoara, apararea drepturilor si intereselor lor si organizarea de evenimente socio-culturale. Liga a fost înfiintata în 1990.

Putin mai informal spus, rolul Ligii AC este acela de a reprezenta studentii în relatia cu profesorii, decanatul, rectoratul, de a-i sustine si ajuta sa rezolve problemele pe care le aduc la cunostinta ligii, de a-i informa despre ce se întâmpla în facultate. Nu în ultimul rand, Liga AC îsi propune sa contribuie la dezvoltarea studentilor pe cât mai multe planuri (tehnic, cultural, social), prin proiectele pe care le desfasoara.

Proiecte permanente:

ISWinT – International Student Week in Timisoara
ISWinT este un festival internaţional din reţeaua SOrCE (Students Organizing Conventions Everywhere), cu o vechime de 15 ani, având o foarte mare popularitate în rândul tinerilor din întreaga lume. De-a lungul timpului, ISWinT a adus în Timişoara, mii de străini, care au dus mai departe ideeaa cestui festival. A 16-a ediţie a acestui festival a adus în Timişoara, în saptămâna 21-28 iulie 2009,
aproximativ 200 de studenţi din întreaga lume, permiţându-le acestora să socializeze în cadrul activităţilor pregătite de noi, să lucreze la diverse workshopuri, dar în acelaşi timp şi să se distreze.

iTEC – IT Engineering Contest
Scopul acestui festival este reprezentat de punerea într-un dialog centrat pe tematica IT a mediului academic, elevilor din liceele de specialitate cu sectorul privat.

Prichindel – Actiune umanitara in preajma sarbatorilor.
Scopul acestei campanii este oferirea unui model de bună practică în implicarea în educaţia şi dezvoltarea copilului, iar prin intermediul lui ne-am propus să promovam o idee enunţată de mottoul campaniei: “Aşteptăm să ne arătaţi că şi vouă vă pasă”.

Comoara Ligii AC – Treasure Hunt pentru membrii ANOSR
Primele doua editii ale festivalului national “Comoara Ligii AC” au fost unele încununate de succes, reusind sa creem diverse cadre de colaborare între organizatiile membre ale Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din România (A.N.O.S.R.) si o schimbare în ceea ce priveste actiunile organizate de grupurile studentesti de initiativa.

www.ligaac.ro

Daca v-am facut curiosi, ne gasiti si anul acesta la festivalul Plai!

Va asteptam sa povestim cu si despre studenti!

Program activitati:
• Sâmbata si Duminica, între orele 16:00 si 18:30 – workshop-uri despre voluntariat, reprezentarea studentilor si teambuilding.
• Sâmbata si Duminica, între orele 12:00 si 14:00 – concursuri “studentesti” si inedite.

Vino sa ne distram împreuna la Plai!