FITT & Babel Education

FITT
Fundația Județeană pentru Tineret Timiș este o organizație umbrelă pentru ONG-urile de și pentru tineret din Județul Timiș, desfășură activități adresate ONG-urilor dar și tinerilor din Timișoara și din întreg județul.
Cu mai bine de 26 ONG-uri de tineret membre și o vechime de 24 de ani, FITT este cea mai importantă și longevivă structură de tineret nonguvernamentală din vestul țării oferind sprijin în dezvoltarea și implementarea proiectelor de și pentru tineret.
Pe scurt spus orice idee de activitate/proiect/program adresată celor tineri noi te ajutăm să o pui în practică fie că faci parte dintr-un ONG sau grup de inițiativă.

Babel Education
Babel Education este o organizație non-guvernamentală fondată în decembrie 2009 de o mână de profesori, din dorința de a crea premizele pentru ca educația să fie o bucurie. In ultimii 4 ani, Babel Education a fost un loc de intalnire pentru sute de copii și tineri, părinti, profesori și formatori care au experimentat bucuria învățării altfel, au redescoperit pasiunea din ei și au inspirat alți oameni în jurul lor.
Proiectele pe care le desfășoară organizația sunt:
Biblioteca Copiilor
Proiectul 1500 de cărți
Primul nostru vis

Biblioteca Copiilor, camera minunată cu cărți pentru copii în 8 limbi străine, s-a bucurat de-a lungul celor 4 ani de entuziasmul cititorilor mici și mari. Voluntarii noștri dedicați au înfrumusețat-o prin ateliere de storytelling. Ne-am bucurat împreună de educație experimentând activități non-formale cu elevi din toată Timișoara, astfel Școala Altfel este prezentă tot anul în Biblioteca Copiilor.
TEMEșoara- orașul temelor ușoare

TEMEșoara este spațiul “temelor ușoare”, unde copiii cu posibilități materiale reduse pot veni cu drag să învețe după ce școala s-a terminat. Copiii își fac temele la TEMEșoara, venind de cel puțin 3 ori pe săptămână pentru întâlniri de lucru la teme cu voluntarii proiectului. Vinerea, copiii se bucură de ateliere sau activități în echipă unde își descoperă abilități și devin prieteni.
EduCafé Centrul de Resurse pentru Profesori.

Babel Education a avut întotdeauna o afinitate pentru lucrul cu profesorii, pentru că ei sunt, în primul rand, promotori ai educaţiei. În cadrul EduCafé punem la dispoziţia cadrelor didactice actuale sau viitoare din învățământul de stat sau privat, un spaţiu plin de resurse, un spațiu care să faciliteze formarea unei comunităţi active de profesori din Timişoara. Centrul de resurse pentru profesori va fi un spaţiu real în care experienţa fiecăruia să fie valorificată, dar care să funcţioneze , în acelaşi timp, ca un spaţiu de întâlnire, de împărtăşire a nevoilor şi de găsire de soluţii.
Proiectele Babel Education sunt sprijinite de către tineri voluntari implicați în activitățile derulate. Babel Education de asemenea organizează și găzduiește schimburi de tineret internaționale și traininguri internaționale prin care sprijină și oferă suport lucrătorilor de tineret.

Program PLAI Festival 2014:

Babel Education
Sâmbătă & Duminică:
15:00-17:00 Ateliere educație nonformală pentru tineri
FITT
Sâmbătă & Duminică 15:00-19:00 Ateliere/demonstrații breakdance

http://fitt.ro/