Falun Gong

qigongFalun Gong (法轮功), o practică străveche pentru minte și corp Falun Gong, cunoscut și sub numele de Falun Dafa, este o formă foarte veche de qigong (exerciții energetice chinezești) care cuprinde 5 exerciții fizice cu mișcări line și lente, pentru purificarea corpului, dintre care unul este meditația în poziția lotus.
Alături de cele 5 exerciții fizice, Falun Gong pune accent pe autodisciplina minții în conformitate cu principiile Adevăr (真), Compasiune (善), Toleranţă (忍), pe care le consideră calitățile fundamentale ale universului.

Falun Dafa este practicată de zeci de milioane de oameni și apreciată în peste 110 ţări din întreaga lume, fiind potrivită oricărei vârste. Ea este transmisă gratuit de către voluntari.
Printre beneficiile practicii se numără: îmbunătățirea semnificativă a sănătății, dispariția stresului, liniște interioară, descoperirea adevăratei înțelepciuni.
Practica a cunoscut o popularitate fără precedent în China anilor 1990, popularitate care, din păcate, a atras și persecutarea practicii de către regimul comunist de la Beijing începând cu anul 1999, persecuție ce continuă și în prezent, degenerând într-un genocid oribil.

Mai multe informații: ro.falundafa.org
Persoană de contact: Florescu Paul-Bogdan, tel. 0753 537 206, e-mail: falungong.info@gmail.com
Petiția pentru încetarea persecuției împotriva Falun Gong în China se poate semna la: apel.falundafaromania.net

Program la PLAI X

Sâmbătă & Duminică:
12:00-14:30 Prezentarea şi explicarea exerciţiilor Falun Gong
15:00-16:30 Prezentarea şi explicarea exerciţiilor Falun Gong
17:00-18:30 Prezentarea şi explicarea exerciţiilor Falun Gong
12:00-19:00 Curs de origami: flori de lotus din hârtie