Dopuri … pentru o cauză !!!

dopuriCampania “Dopuri … pentru o cauză !!!”, campanie socială și de mediu, inițiată și coordonată de dr. ing. Stana Octavian. Campania a inceput oficial in toamna anului 2012, atunci cand Stana Octavian s-a hotarat sa ajute atat persone din comunitate cat si mediul inconjurator.
Asa a luat nastere campania Dopuri … pentru o cauza !!!, campanie prin care se încercă unirea a doua ramuri importante pentru o societate. Prima ar fi ramura socială, posibilitatea de a-ți ajuta aproapele printr-un gest mic, iar a doua, ramura ecologică, prin colectarea și reciclarea dopurilor de plastic avem sansa de a proteja mediul înconjurator.

Campania “Dopuri … pentru o cauză !!!” constă în colectarea de capace de plastic (capace de la pet-uri de 0.5, 1, 1.5, 2, 2.5 litri, capace de la cutii de lapte, suc natural, etc.). cantitatea de dopuri colectate va fi dusa la un centru de colectare iar cu bani strânși se va achiziționa un scaun cu rotile (scopul campaniei constă în ajutarea unei persoane, nu numai cu scaun cu rotile … pot și alte dispozitive medicale).

Campania ″Dopuri.. pentru o cauza″ nu are perioada limitata de desfasurare, tocmai de aceea ea a fost impratita pe ″episoade″, fiecare episod fiind un caz pe care il rezolvam pas cu pas si dop cu dop.

Episodul II din camapania DOPURI … PENTRU O CAUZA !!!

Episodul II din cadrul campaniei “Dopuri … pentru o cauza !!!” a inceput oficial in ianuarie 2014.
Persoana pe care o vom ajuta se numeste Alecu Anamaria Varvara, e din Timisoara si are 17 ani. Are nevoie de un scaun cu rotile mai special, ea suferind de mai multe afectiuni printre care: hidrocefalie, tetrapareza dar ceea ce ne-a convins sa o ajutam este atitudinea pozitiva pe care o are si faptul ca are langa ea o familie iubitoare care e dispusa sa faca orice pentru a-si ajuta copilul. Scaunul de care are nevoie Anamaria este mai special avand in vedere afectiunile care o pun la incercare. Scaunul trebuie sa aibe suport de cap, sa se poata extinde si transforma in pat si mai ales, trebuie sa fie pe marimea ei.
Pentru ca fotoliul rulant de care Anamaria are nevoie este mai pretentios din punct de vedere al dotarilor, pretul este pe masura, si anume:
– Varianta manuala Rea AzaleaMinor 3.272 Euro
– Varanta Electrica Bora 7.446,44 Euro Cu reglarea unghiulra manuala a sezutului si spatarului.
– Varianta electrica Bora 10.958,94 Euro Cu reglarea unghiulara eletrica a sezutului si spatarului.

Pentru Anamaria , varianta cea mai potrivita ar fi – Varianta manuala Rea AzaleaMinor 3.272 Euro deaorece având tetrapareză ea nu își poate mișca mainile (își poate mișca putin degetele de la mâna dreaptă).
Odata cu începerea episodului II am început și o promovare a campaniei considerand ca este nevoie pentru a putea strange o cantitate mai mare de dopuri.
Pentru achiziționarea fotoliului rulant al Anamariei este nevoie de 24 tone de dopuri ( un număr aproximativ de 14.000.000 dopuri) la pretul de 0,6 lei/kg.

Pana la data de 05.07.2015 in cadrul episodului 2 din campania Dopuri pentru o cauza am strans o cantitate de 7 000 kg de dopuri.

Fiecare dop contează !!!