Cercetaşii României Centrul Local Licos Timişoara

Odată cu înfiinţarea Centrului Local „Licos”, istoria cercetăşiei a început să se scrie şi în Timişoara. Iniţiativa de a aduce cercetăşia şi în oraşul de pe Bega îi aparţine lui Mihai Codreanu, care, împreună cu câţiva tineri, a început pe 8 mai 2003 o nouă poveste cercetăşească.

De atunci povestea se tot scrie, de aceeaşi sau de alţi autori, dar cert e că devine din ce în ce mai frumoasă.

Centrul Local „Licos” cuprinde la momentul actual … membri, împărţiţi, bineînţeles, pe grupe de vârstă: lupişori, temerari, exploratori, seniori şi lideri.

Activităţile diferă în funcţie de grupa de vârstă, avându-se astfel în vedere o dezvoltare graduală a personalităţii copiilor şi tinerilor. Cercetaşii se implică astfel în activităţi de ecologizare, învaţă cum să supravieţuiască în natură, cum să acorde prim ajutor, învaţă să cânte la cel puţin un instrument muzical etc.

Bucuria cea mai mare vine însă prin organizarea taberelor cercetăşeşti. Centrul Local „Licos” organizează anual Campul Scoutilvanya, dedicat tuturor cercetaşilor timişoreni.

Campul se desfăşoară într-o zonă montană, tinerii dorm în corturi, gătesc, merg în drumeţii şi se bucură de tot ceea ce le oferă natura. Scout Start este un alt camp, unul de promisiune. Aici, cercetaşii ce s-au alăturat grupului cu cel puţin 6 luni înainte au posibilitatea de a-şi depune promisiunea de cercetaş.

Pe scurt, Centrul Local „Licos” le oferă copiilor şi tinerilor posibilitatea de a-şi petrece timpul într-un mod cât mai plăcut, de a descoperi frumuseţile naturii şi de a-şi face prieteni în orice colţ al ţării.

https://www.facebook.com/pages/Centrul-Local-Licos-Timisoara-ONCR/210450069015324

timisoara.licos@scout.ro

http://licos.scout.ro

Program PLAI Festival 2014:

Sâmbătă şi Duminică:
12:00-19:00 Atelier de noduri, atelier de orientare cu busola, atelier de creaţie pentru copii, prezentarea metodelor şi a chitului de supravieţuire în natură