ALLMA Timişoara

ALLMA Timişoara

Scopul ALLMA este acela de a face cultura şi arta accesibilă comunităţii prin încurajarea procesului de creaţie, manifestare şi punere în valoare a operei şi a artistului precum şi prin procesul de educaţie a tinerilor, oferind oportunităţi de participare activă şi afirmare a talentelor într-un cadru artistic adecvat. Ei doresc ca prin proiectele ALLMA să răspundă nevoii de afirmare a tinerilor artişti, să ofere cadrul stabil de a se remarca şi să promoveze arta şi artiştii contemporani ca şi ambasadori ai Timişoarei atât pe plan local cât şi naţional.

Proiectul “Podurile Timişoarei – Tradiţie şi modernitate în arta contemporană” doreşte promovarea a 10 poduri din Timişoara cu încărcătură istorică şi culturală şi conştientizarea valorilor istorice ale Timişoarei.

Sâmbătă şi duminică expoziţie foto „Podurile Timişoarei” însoţită de documentaţia istorică şi arhitecturală a podurilor.

Sâmbătă
12:00-14:00 Pictură „Podurile Timişoarei” la care participă artişti profesionişti, studenţi sau absolvenţi ai Facultăţii de Artă. Lucrările realizate în cadrul Festivalului Plai constau în replici ale podurilor (pictură) la fotografiile realizate de fotografi.
15:00-17:00 Atelier de pictură – „Podurile Timişoarei” – un exerciţiu de învăţare a participanţilor să picteze (fiecare participant îşi va alege un pod pe care-l va reprezenta plastic, sub îndrumarea unui artist)

Duminică
14:00-16:00 Atelier de pictură – „Podurile Timişoarei”
17.00-19:00 Vernisajul expoziţiei de fotografie şi pictură – „Podurile Timişoarei” susţinul de tineri curatori.
19:00-20:00 Atelier de muzică la Scena Mică – „Blues-ul şi începuturile blues-ului” Se prezintă Blues-ul de 12 măsuri, solistică şi moduri de improvizaţie în maniera Blues pentru începători. Recomandăm celor interesaţi să participe cu propriile instrumente la acest atelier.