The Idan Raichel Acoustic Project

Pornim la drum în organizarea celei de‐a şasea ediţii a festivalului PLAI, care va avea loc în perioada 16‐18 septembrie 2011, la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara şi anunţăm cu mare bucurie prima vedetă care şi‐a confirmat prezenţa la ediţia din acest an a festivalului: The Idan Raichel Project (Israel).

Idan Raichel a apărut pe scena world music în anul 2002, schimbând probabil definitiv faţa muzicii israeliene, şi oferind „o fascinantă fereastră către un Israel tânăr, tolerant, multietnic care ia formă departe de prima pagină a ziarelor” (Boston Globe). Idan Raichel şi‐a început aventura muzicală invitând artişti din diferite culturi şi generaţii să se alăture unui proiect în care cuvintele evreieşti, spaniole, arabe, amharic şi swahili se împletesc armonios cu sunetele africane, latino‐americane, caraibiene sau din Orientul Mijlociu. Adăugând la toate acestea performanţele live spectaculoase, a rezultat ceva care l‐a transformat aproape peste noapte pe Idan Raichel în cea mai mare revelaţie muzicală din istoria tarii. Albumele sale au spulberat toate topurile de vânzări, iar muzicienii au fost chemaţi să concerteze in locatii precum Kodak Theater din Los Angeles sau Sydney Opera House din Australia.

Idan Raichel va veni la Festivalul Plai din Timişoara cu un proiect extraordinar: The Idan Raichel Acoustic Project, care reuneşte pe scenă nu mai puţin de zece muzicieni, fiind capul de afiş al festivalului în ziua de vineri, 16 septembrie 2011.

Au spus despre The Idan Raichel Project:
Billboard: “…unul dintre cele mai fascinante proiecte apărute pe scena de world music… un tur de forţă multi‐etnic”
The Rough Guide to World Music: „…o operă ambientală desăvârsită” The New York Times: “…una dintre cele mai notabile lansări…”

Discografie:
2006 – The Idan Raichel Project (international)
2010 – Within My Walls

Resurse web:
www.idanraichelproject.com
www.myspace.com/theidanraichelproject
www.facebook.com/IdanRaichel
www.cumbancha.com/albums/idan_raichel_project/