Light In Babylon

Light in Babylon, trupa rezidenta PLAI 2014, a fost descrisa de revista fRoots Magazine ca fiind “o celebrare a traditiilor cosmopolite ale Istanbulului si ale comunitatii evreiesti, un alt exemplu de muzica minunata venit din spatiul est-mediteranean.” Trupa a adus in lumea muzicala primul album in 2012, “Life sometimes doesn’t give you space”.

Cei care acum formeaza inima trupei s-au intalnit in 2010, pe strazile din Istanbul. Michal Elia Kamal este cea care scrie versurile, muzica si aranjamentele sunt realizate de trioul care ii mai include, in afara lui Michal, pe Metehan Çifçi (santour) and Julien Demarque (chitara). Cei trei au mai coopotat doi muzicieni cu care performeaza acum: percutionistul Demir Assad si basistul Julien Demarque.

“Ne-am intalnit pe strada, locul in care toata lumea se grabeste spre casa […] si nimeni nu mai zambeste. In momentul in care pui muzica pe strada, oamenii se opresc, asculta, plang, rad, danseaza. Daca pui orice fel de arta in viata de zi cu zi, aduci lumina”, spun membrii trupei, intr-un interviu acordat Emahomagazine.com.

Light in Babylon isi continua calatoria, cu ajutorul fanilor, prin tari ca Elvetia, Germania, Turcia, Cipru, Franta, Ungaria, India, Grecia, Finlanda si, in septembrie, la Timisoara, in Romania.

Discografie Light In Babylon:
2012 – Life sometimes doesn’t give you space

Resurse WEB:

http://www.lightinbabylon.com/

Videoclipuri:
1. Istanbul – http://www.youtube.com/watch?v=KH0YubLMI7Q
2. Hinech Yafa (street performance) – http://www.youtube.com/watch?v=aKJvbTEnp0I