BaLaKo

BaLaKo este un nou proiect muzical autohton dedicat genurilor jazz si world music. Conceput ca o calatorie muzicala prin lume, BaLaKo prezinta un amestec efervescent de ritmuri clasice de jazz, imbogatite cu sonoritati traditionale culese din folclorul balcanic si influente latine.

Infiintat in 2012, membrii trupei (formata din instrumentistii formatiei Mandinga) povestesc, la emisiunea TVR Garantat 100%, despre inceputurile proiectului: “Am incercat de mult timp sa combinam salsa cu folclor; ideea ne-a venit in 2010, dupa un concert la Sala Palatului in care am prezentat istoria muzicii latino, incepand din 1950. Doi ani mai tarziu se nastea BaLaKo, din dorinta de a incepe sa cantam si ceea ce ne place, nu doar muzica comerciala”.

La scurt timp de la infiintare, in 2013, BaLaKo participa la Montreux Jazz Festival, fiind una dintre cele mai apreciate trupe ale acelei editii. Pentru vara aceasta, au fost confirmati la North Sea Jazz Festival, in august vor canta la Sziget Festival, iar in septembrie vor veni la Timisoara, in cadrul PLAI Festival 2014.

Pe langa Valentin Zachar (saxofon/caval), Chupi (tobe/vioara/voce), Tony (trombon), Omar (pian) si Nino (congas/timbales), acestora li se alatura Leonard Vasile (clape/acordeon), Seby Yoo (bas) si Sebastian Burneci (trompeta). Elena Ionescu va face si ea parte din acest proiect in calitate de guest star.

Resurse WEB:

http://balako.ro/

Videoclipuri:
1. Live session http://www.youtube.com/watch?v=l3MThipwd_k
2. Live la Garantat 100% http://www.tvrplus.ro/editie-garantat-100-226799