Program Scena 2

 
Începând cu ediţia din 2014, a noua a festivalului, PLAI vă invită să urmăriţi spectacolele invitate la Scena 2, o scenă alternativă pentru toţi cei care vor să-şi lărgească pasiunile culturale. Dans, teatru-dans, muzică live şi workshop-uri vă aşteaptă în cele trei zile de festival, într-un program alcătuit cu grijă şi pasiune pentru artă.

Vineri

23:30Magnetic Ballerina - Andrea Miltnerova - Dans

Sâmbătă

15:00-16:00 Initiere in artele circului - Scoala de Circ - Workshop
16:00-18:00 Bodypercussion - Stephan Pankow - Workshop
18:00-19:00 Tapinarii - Muzica
23:30 Zic - Zac - Andrea Gavriliu - Teatru-Dans

Duminică

13:00-14:00 Initiere in artele circului - Scoala de Circ - Workshop
14:00-16:00 Bodypercussion - Stephan Pankow - Workshop
16:00-19:00 Made in TM - Muzica
 

Ţapinarii (RO)

O formaţie de folk alternativ ce prezintă viaţa de cuplu (şi nu numai) într-un mod realist, ironic şi autoironic. Formaţia s-a format în 2001 şi a editat până acum 9 discuri. În februarie 2010 a lansat ediţia specială 2010 ani de folk alternativ cu Jurnalul Naţional în 50.000 de exemplare şi în februarie 2013 a lansat cu Academia Caţavencu noul disc - Visul Romanesc - în 20.000 de exemplare. Ţapinarii au susţinut peste 500 de concerte live în cluburile de tradiţie din ţara şi în festivaluri importante.
 

ANDREA MILTNEROVÁ Contemporary Dance Solos / DANCE OF THE MAGNETIC BALLERINA / Retroexpression in Movement (CZE)

Mişcarea în contextul imaginii şi a sunetului - imagine şi sunet în mişcare. "Balerina magnetica" se transpune într-un spaţiu minimalist - dar multidimensional - creat să extindă percepţia umană şi experienţa dansului. Dansul Balerinei magnetice a fost selectat de reţeaua internaţională Aerowaves ca fiind una din producţiile lor prioritare pe 2013.
Spectacolul a fost prezentat cu succes la numeroase festivaluri şi teatre europene, printre care amintim: Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, The Place Theater London, Korzo Theatre în Haga, Unidram Festival Potsdam, International Crossroads Festival Atwerp, Contemporary Dance Festival Bonn, Mayfest Bristol.
Concept, coregrafie şi prezentare: Andrea Miltnerová
Sunet şi design lumini: Jan Komárek
 

Made in TM (RO)

Este o platformă dedicată mobilizării comunității timișorene în sprijinul inițiativelor, proiectelor și activităților locale valoroase. Sub deviza CRUD, MADE IN TM continuă iniţiativa de consolidare a comunităţii muzicale locale, printr-o serie de acţiuni adresate trupelor formate din tineri. Prima etapă a acestei iniţiative, lansată în toamna anului 2013, a cuprins întâlniri cu trupe timișorene la sălile de repetiţie sau la studio, unde elevii au asistat la repetiţii, au cântat şi au învățat din experiența artiștilor consacrați, totul finalizându-se cu un concert susținut de trupele elevilor pe scena clublui Daos.
MADE IN TM este o inițiativă AnonimTM, D’arc, U-Man & Synopsys
 

ZIC ZAC, Un spectacol de Andrea Gavriliu, rezemată de Ștefan Lupu (RO)

„Zic Zac” este spectacolul generației noastre. Vorbește despre etapele unei relații: simpatie și antipatie, porniri animalice și dezbateri filosofice, sensibilitate și cruzime, frici personale și nevoia de a ne găsi jumătatea. Toate acestea sunt înglobate într-o călătorie psihedelică plină de umor și, mai ales, Muzică! „Zic Zac” este un spectacol care transpiră – și la propriu și la figurat – energie explozivă, sexualitate, umor și sensibilitate. Cu: Andrea Gavriliu, Ștefan Lupu, Gabriel Costin.
Data premierei: 12 Martie 2013. 5 premii câştigate, printre care Premiul special al senatului UNITER pentru teatru-dans 2014 pentru Andrea Gavriliu și Ștefan Lupu. Participări la peste 16 festivaluri şi gale din ţara şi în afara graniţelor (Bursa Internațională de Spectacole din Thun, Elveția 2014, Programul „Povești spuse-n românește”, Leicester Square Theater, Londra, Marea Britanie)
„Zic Zac este întruchiparea entuziastă a plăcerii de a dansa, arătată cu naturaleţe, un chef de joacă şi de jocuri, de comic amestecat cu autoironie, de lucruri importante spuse cu umor, relaxarea de a nu te lua în serios, cu seriozitate.” (Oana Stoica, „Zic de dragoste și zac de dor” - Dilema Veche)
 

Stephan Pankov - Bodypercussion Workshop (GER)

Absolvent al universităţii de muzică "Carl Maria von Weber", Stephan Pankov spune despre el că ar vrea să cânte la toate instrumentele din lume. De la mai multe stiluri de folk, trecând prin world music, jazz, rock, pop sau muzică clasică, muzica pe care o construieşte are două puncte comune: chitara şi propriul corp folosit ca percuţie.
În cadrul PLAI Festival 2014, Stephan va susţine un workshop despre percuţia corpului.