Digital | Art Museum

Pornit de la o licență Micro Folie ca bază de inspirație dezvoltăm un proiect ce își propune înființarea unui muzeu digital itinerant cu scopul de a prezenta lucrări de artă într-un format digital copiilor (și adulților) din mediu rural în mod special. Prin proiect ne propunem să achiziționăm o structură de tip dom cu diametrul de 9.5m și o capacitate de 105 persoane în picioare și aproximativ 40 pe scaune în format auditoriu, dar și o scenă unde va fi un ecran mare, precum la Micro-Folie. Participanților le sunt oferite tablete pentru a urmări prezentările în detaliu. Nu dorim să il numim un proiect de mediere culturală, ci un proiect de educație în istoria artei. Ne propunem să colaborăm atât cu profesori de artă cât și cu educatori pentru cicluri primare.

Când structura nu va fi în turneu aceasta va avea un spațiu permanent lângă AMBASADA, în building.a.community unde ne dorim un program recurent.


Volunteering App

Dezvoltăm o aplicație care să ofere persoanelor care vor să se implice în proiecte în regim de voluntariat să aibă posibilitatea de a vedea ce organizații sunt active și cu ce se ocupă. Totodată organizațiile vor putea folosi aplicația pentru a disemina informații privind necesitățile lor.

Dorim gamificarea întregii aplicații în așa fel încât persoanele implicate să fie încurajate să implementeze tot mai multe sarcini pentru a primi ecusoane cu care pot avea access la atribuții mai dificile. Voluntarii vor putea sa acceseze în timp real un atestat de voluntariat cu toate activitățile pe care le-au desfășurat, iar organizațiile vor putea folosi aplicația ca un canal unic de comunicare.


community.guest

În cadrul building.a.community anul acesta am pilotat proiectul community.guest avându-l invitat pe Spidertag care a creat o lucrare intitulată "Interactive Immersive Neon Space". Intenționăm să dezvoltăm proiectul community.guest și să aducem artiști internaționali ce creează în afara ariilor artistice clasice și pe cât se poate folosesc tehnologia ca mijloc de creație.

building.a.community a fost prezentat de către Uniunea Europeană pe pagina oficială de Instagram în cadrul promovării conceptului de New European Bauhaus.


building.a.home

După experiența de implementare dar și de conectare cu rezidenții building.a.community am inceput să co-creăm un concept de locuire accesibilă și incluzivă, care să aibe în centru transformarea spațiilor în care trăim pe principiile sustenabilității față de mediu, a circularității și relațiilor dintre oameni care se nasc în astfel de spații inovative. Ca și exemplificare a unei multidisciplinarități sociale, modelul acesta de inovare socială pune în valoare spații locale, abilități și skill-uri deja existente în comunitate și oferă un spațiu rezidențial total diferit de standardul disponibil până în acest moment.