FESTIVAL RULES

FESTIVAL RULES

Regulament participare la Festivalul PLAI

Contextul special impus de criza COVID-19 ne solicită implementarea unor reguli speciale pentru participarea la evenimente. Aceastea sunt gândite pentru a proteja sănătatea și siguranța participanților și respectă toate recomandările autorităților. Vă mulțumim anticipat pentru respectarea măsurilor care ne protejează sănătatea și duc mai departe speranța să ne vedem mai des!

Accesul în spațiul destinat evenimentului va avea loc doar cu 1 oră înaintea orei de începere, specificată în programul oficial al festivalului.
Păstraţi distanţa de siguranţă faţă de ceilalţi participanți și urmați fluxurile semnalizate de organizatori pentru intrare și ieșire.
Purtarea măștii este obligatorie pe întreaga durată a evenimentului. Aceasta trebuie să acopere corect nasul și gura.

Condiții de participare:
Este permisă participarea la festival doar pentru:
– persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,
– persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS- CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.
– persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS- CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfășurării festivalului).
– minorii sub 16 ani sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării la festival și de la verificarea în Registrul electronic național de vaccinare. Cei peste 5 ani vor purta mască.

Achizițiile din timpul festivalului se fac doar cu cardul/telefonul.

Prezentele reguli sunt obligatorii și au fost elaborate în baza reglementărilor în vigoare impuse de Ministerul Culturii, Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi a măsurilor speciale luate de organizatorii Centrului Cultural PLAI pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus (COVID-19).