Aynur

„A auzi vocea lui Aynur înseamnă a auzi transformarea tuturor straturilor de bucurie și suferință umană într-un singur sunet. Pătrunde atât de adânc în sufletul nostru, în inimile noastre și apoi pentru un moment suntem uniți într-o singură persoană. Este de neuitat. ” – Yo-Yo Ma

Aynur este unul dintre cei mai proeminenți cântăreți kurzi din vremurile noastre. Vocea ei unică infuzează muzica populară kurdă tradițională cu sensibilitatea contemporană a muzicii occidentale. Albumele ei sunt lăudate nu doar în mass-media turcească, ci și în mass-media internațională. A apărut pe coperta a numeroase reviste importante de worldmusic precum Songlines Magazine (2020), Folk Roots (fRoots), The London Times and Sons și a apărut în ziare importante precum The Guardian, El Pais și FAZ.

În 2017, Aynur a primit  premiul Master of Mediterranean Music de către Berklee College of Music MMI în categoria Femeile mediteraneene în acțiune, pentru contribuția sa la păstrarea tradițiilor orale populare kurde, interpretând repertoriul tradițional totodată infuzându-l cu alte stiluri occidentale moderne.

Videoclip: https://youtu.be/QvGQxCclSpM
Pagina oficială: http://aynurdogan.net/