Horea Crişovan

Magia chitărilor la Plai – HORICĂ LA PĂTRAT
Horea Crişovan, Teo Milea şi Cristi Raţiu Trio
Davide Peron, Andrea Ballarin & Horea Crişovan

Este adevărat, PLAI este un festival de muzica lumii. Însă cine spune că muzica lumii nu poate fi cântată şi de timişoreni? Ei bine, ea poate fi cântată, şi poate fi cântată chiar foarte bine.

Cel mai nou proiect de world music local îl are ca iniţiator pe Horea Crişovan – un muzician care nu mai are nevoie de nici un fel de prezentare, un Muzician cu “M” Mare, am putea spune, timişoreanul nostrum fiind probabil cel mai bun produs al şcolii româneşti de chitară. Horea va veni la Plai sâmbătă, 12 septembrie, într-o formulă de excepţie: Horea Crişovan, Teo Milea şi Cristi Raţiu Trio – trei muzicieni profesionişti care au iniţiat de curând o nouă aventură muzicală, una plină de trăiri şi sentimente, şi care îşi va consuma următorul episod la PLAI 2009.

Cei trei vor fi prezenţi la Plai şi duminică, 13 septembrie 2009, cu un workshop, atunci când Horea va face o surpriză enormă tuturor celor prezenţi la festival, aducând alături de el doi dintre chitariştii mari ai Italiei: Andrea Ballarin şi Davide Peron.

Ca să se înţeleagă cum stă treaba cu Andrea Ballarin, cel mai bine ar fi să daţi un click pe www.manne.com, pagina companiei Manne Guitars Italy. Andrea Ballarin este deţinătorul acestei companii, la care Horea Crişovan lucrează ca artist şi endorser din 2005. Mai multe nu are rost să spunem, deoarece nici lui Andrea nu îi place să vorbească prea mult despre sine. Ceea ce face el poate fi văzut şi admirat.

Davide Peron şi-a lansat primul album în 1998. De atunci a început o carieră prolifică, încununată cu marele premiu Eurocanta al Radio Rai, dar cu premii şi la Touch Down di Torino, Castrocaro, 6° Trofeo città di Roma, Premio Città di Recanati, Premio Lunezia. A mai scos încă trei albume care s-au bucurat de un real succes în Italia, dar şi n rândul connaiseur-ilor din întreaga lume.

Horea Crişovan si Andrea Ballarin de la MANNE GUITARS vor vorbi în cadrul workshop-ului despre o meserie impresionantă – cea de lutier de chitare, iar vorbele le vor exemplifica cu mici bucăţi muzicale. Workshopul va fi încheiat cu un mic concert al lui Davide Peron, care va cânta alături de Andrea Ballarin, avându-i ca invitaţi pe Horea Crişovan la chitară şi Călin Cercel la bass. Altfel spus, duminică veţi avea parte la Plai de mult mai mult decât un simplu workshop – va fi un spectacol în adevărata putere a cuvântului.

Resurse web:
www.myspace.com/horeacrisovan
www.manne.com
www.myspace.com/andreamanne
www.myspace.com/davideperon
www.davideperon.it