Fundaţia Rubin

Misiunea Fundaţiei Rubin este să promoveze artele prin mijloace neconvenţionale şi să repună artistul în postura de (epi)centru al sensibilităţii comunitare. Fondatorii şi animatorii Fundaţiei sunt tineri ale căror existenţe profesionale se situează în afara artelor. Activităţile de promovare îl vizează mai cu seamă, dar nu exclusiv, pe artistul tânăr ale cărui lucrări şi iniţiative debordează de îndrăzneală şi iconoclasm. În toate instanţele, însă, Fundaţia Rubin afirmă supremaţia valorii estetice faţă de orice alte norme sau motive contingente.

Fundaţia Rubin derulează din anul 2001 acţiuni ce vizează susţinerea artiștilor, atragerea publicului în general şi cu precădere a tinerilor înspre actul de cultură. Activitatea fundaţiei a fost proiectată cu o viziune multidisciplinară în jurul a trei programe: arta în stradă, promovareaartei contemporane şi formarea profesională în domeniul culturii. Proiectele noastre culturale cuprind o gamă largă de manifestări artistice, incluzând organizarea de expoziţii, tabere de creaţie, ateliere de creaţie, concerte, lansări de carte, reprezentaţii teatrale.

Fundaţia Rubin este un centru cultural activ şi un centru de formare profesională a adulţilor în domeniul culturii care se dezvoltă în permanenţă, fiind devotată promovării şi valorificării creativităţii artistice contemporane.

www.fundatiarubin.ro, www.accesart.ro

Atelierele Fundaţiei Rubin la Plai ediţia X

Sâmbătă & Duminică:
12:00-16:00 Crochiuri – Bianca Hogea
12:00-18:00 Portrete – Emanuel Gliga
16:00-18:00 Colaj – Georgeta Petrovici
16:00-19:00 Fun with Stencils – Florin Arhire şi Bogdan Şutean
16:00-19:00 Pe urmele lui Man Ray – Cosmin Damian