Hotel Palindrone

Hotel Palindrone a luat fiinţă în 1995, când a început să concerteze la festivaluri din Austria, Italia şi Franţa. Plecând de la muzica tradiţioanală austriacă, în sound-ul lor se resimt influenţe de jazz, muzică clasică, repertoriul cuprinzând atât prelucrări, cât şi compoziţii proprii.
În 1999, Hotel Palindrone scoate primul album, „Elegance”, album în care răzbat noi influenţe muzicale. Se simte influenţa balcanică şi cea scandinavă, precum şi anumite teme preluate din muzica folk austriacă, specifică secolelor XIII şi XIX.
În 2003, înregistrează un album live, „Samo Riba”. În anii ce urmează, trupa câştigă tot mai multă experienţă, făcând mai multe turnee în Germania, Belgia, susţinând concerte în mai multe oraşe europene.
În anul 2005, trupa câştigă în Austria premiul „World Music Audience Award”. Doi ani mai târziu, muzicienii scot un nou album, „Dial 1702”, foarte bine primit atât de public, cât şi de critici.

Trupa aduce în prim-plan muzica tradiţională austriacă, aceasta bucurându-se, însă, de o abordare diferită, rezultând un stil aparte, original. Trupa se concentrază nu doar pe muzica tradiţională austriacă, ci şi pe muzica veche folk din întreaga Europă. Sound-ul lor îşi rădăcinile în tradiţiile muzicale europene vechi, îmbinate cu elemente contemporane. E o combinaţie între vechi/arhaic şi modern/contemporan. Pentru a scoate toate aceste nuanţe în evidenţă, trupa se foloseşte de mai multe instrumente tradiţionale, în total cântând în concerte la aproape 20 de instrumente. De altfel, toţi cei patru componenţi ai formaţiei (Albin Paulus, Peter Natterer, John Morrissey, Stephan Steiner) cântă în concerte la mai multe instrumente.
Muzica trupei Hotel Palindrone te ridică de pe scaun şi te invită la dans, respiră vitalitate şi transmite o energie molipsitoare. La toate concertele Hotel Palindrone, publicul a sfârşit prin a dansa, într-o atmosferă de mare bucurie, atmosferă pe care, suntem siguri, o veţi gusta din plin la concertul pe care trupa îl va susţine la festivalul Plai.

Discografie:

• 1999 – Elegance
• 2003 – Samo Riba
• 2007 – Dial 1702

Resurse web:

www.hotelpalindrone.com
www.myspace.com/hotelpalindrone