Subcarpaţi – noi am întrebat, ei ne-au răspuns

1. Cum si cand v-ati gasit/conturat ca si formula artistica? Cum v-ati descrie colaborarea?

Ne-am gasit prin tara, printre prieteni. Ne-am conturat cand ne-am dat seama ca avem cum sa pornim o calatorie intreaga cu sunetul nostru traditional. Iar colaborarea noastra de pana acum se poatre rezuma la “Folclor intr-o lumina moderna”

2. Pentru festivalul PLAI partea de traditie Romaneasca este foarte importanta. Ne bucuram sa regasim inspiratia folclorica la baza creatiilor voastre. Cum a venit aceasta inspiratie si ce inseamna pentru voi?

Placere pura vis a vis de muzica. Adica, nu-ti trebuie scoala muzicala ca sa te miste doina sau balada, nu iti trebuie doar ureche. Adevarul e simplu, la fel ca si oamenii ce l-au vazut, folclorul nostru este superb, n-are cum sa nu te atinga. Tot ce trebuie sa facem este sa ingnoram tv-ul si incercam sa cautam ce ne place in folcor.

3. Reusiti sa traiti din creatia muzicala sau aveti si alte job-uri mai putin artistice?

Reusesc, datorita trupei Suie Paparude, in care sunt vocal; sunt unul din putinii norocosi. Am avut job, m-au dat afara, fiindca radeam prea tare.

4. Pe ce scena ati dori sa ajungeti sa cantati? De ce?

Am reusit pana acum sa cantam peste tot in Romania unde ne-am propus. Chiar daca nu am ajuns uneori din diverse motive, noi am fost contactati de toate festivalurile mari din tara. Suntem mandri si speram sa ajungem pe scene internationale, la festivaluri internationale.

5. Stim ca ati avut colaborari cu artisti foarte diversi; pe cine mai aveti in gand pentru proiecte viitoare?

Pregatim colaborari cu artisti ce vor scoate album prin intermediul ideii “Culese din Cartier”.
Asadar, se pregateste Argatu din Falticeni – in septembrie, apoi vine Esqu din Bacau, apoi Georgiana Manaila cu un album ce suna foarte bine inca de acum.

6. Sa zicem ca dispuneti de o masina a timpului, ati alege sa va intoarceti in timp sau sa mergeti in viitor? De ce?

——-

7. Sunteti rezidenti la PLAI (un concept nou si pentru festival si pentru cei care vin deja de 6 ani la eveniment); ati pregatit surprize pentru public in cele 3 zile ale festivalului?

Avem si surprize, clar. Una dintre acestea este Georgiana Manaila, am scris mai sus despre albumul in lucru. Avem piese noi, avem album nou de prezentat. Am mai fost in Timisoara si e perfect cum ne intelegem.