Pasiune pe şase corzi la Filarmonica Timişoara

Ştiindu-vă prieteni ai tot ceea ce înseamnă PLAI, credem că v-aţi dat seama, încă din titlu, despre cine vă  vom povesti în rândurile ce urmează. Dacă totuşi nu, vă spunem că este vorba despre Al Di Meola şi nu, nu despre prima ediţie a festivalului.

Al Di Meola găseşte public dornic să-l asculte şi uşi deschise oriunde în a noastră ţară sau în străinătate, însă cunoştinţă cu publicul român a făcut pentru prima dată în anul 2006, de pe scena PLAI. Nu ştim exact ce l-a cucerit, dar relaţia sa cu publicul de aici este una deosebită, spunând că pentru el acest oraş este simbolul României. Bineînţeles, în noi creşte inima când auzim asta.

Nu este un secret faptul că şi nouă ne place Al Di Meola cel puţin la fel de mult cum îi plăcem noi lui, ori altfel de ce ne-am fi dorit să-l revedem la Timişoara? În acest sens, acest articol se va încheia cu o dată de concert, cu locul de desfăşurare şi cu invitaţia noastră caldă.

Momentul în care Meola se întoarce pe plaiuri bănăţene vine la scurt timp după lansarea celui mai recent album al său, „All your life”. Albumul conţine, pe lângă piese noi, o serie de cover-uri Beatles, trupă care, după cum singur mărturiseşte, este „vinovată” pentru faptul că astăzi cântă la chitară. Piesele au fost înregistrate nu numai în locul în care au făcut-o şi cele patru legende (Abbey Road Studios) ci şi folosind aceeaşi tehnologie analog.

Dacă în urmă cu decenii, Beatles revoluţionau muzica, Al Di Meola este el însuşi un pionier al melanjului între world music şi jazz contemporan. Nici în cover-urile de pe noul album nu se dezminte, acestea conţinând binecunoscutele sale influenţe de flamenco.

Al Di Meola este genul de artist care, singur cu chitara sa, ar face ca scena să pară invadată de o întreagă orchestră. Cu toate astea, la Timişoara nu va veni singur, ci însoţit de Peo Alfonsi (chitara 2), Fausto Beccalossi (acordeon) şi Peter Kaszas (percuţie).

Concertul va avea loc în data de 6 noiembrie 2013, începând cu ora 21:00. Locaţia, după cum v-aţi dat seama din titlu, este Filarmonica Banatul Timişoara.

Biletele costă, în funcţie de categoria locului, între 68 şi 198 lei şi pot fi cumpărate de la Eventim (online sau din casierii) şi din reţaua magazinelor Cărtureşti, Germanos, Orange şi Vodafone.

Înainte de a încheia, vă invităm cu drag şi vă spunem că, dacă alegeţi să veniţi la concert şi staţi cu ochii pe noi în perioada următoare, vă aşteaptă o surpriză marca PLAI. Urmăriţi-ne pe reţelele sociale!