Ne pregătim cu spor

În mai puţin de 3 zile începe PLAI 2013 şi noi am inceput deja de 2 săptămâni munca la muzeu, să fim pregătiţi să întâmpinăm partenerii, artiştii, participanţii, prieteni, străini si pe toţi cei care doresc să participe la concerte live şi multe workshopu’uri. Și ca în fiecare an, avem şi o echipă nouă de voluntari, şi mici şi mari, care ne ajută cu munca la muzeu.

Cuvântul “muncă” primeşte multe alte conotaţii, care mai de care mai diferite, atunci când vine vorba de munca la PLAI. Nici nu cred că am putea aduna într-o pagină toate lucrurile pe care le facem să ne pregătim – de la construit barurile şi restaurantele la măturat şi greblat, de la vopsit paleţii şi umplut sacii la pregătirea corturilor pentru partnerii culturali, avem sedinţe şi instructaje pentru siguranţa şi ne mai şi distrăm în timp ce facem toate astea.
Cel mai uşor vă puteţi face o idee daca veniţi la Muzeul Satului Bănăţean în orice perioada a anului, pentru o vizită, si să veniţi la PLAI atât seara la concerte cât şi pe timpul zilei la activităţiile de pe Aleea Culturală.

În aceste două săptămâni de septembrie înainte de festival la Muzeu e plin de voluntari, de dimineata până seara şi chiar pe schimburi. Fie că sunt voluntari elevi şi studenţi plini de energie şi idei, fie că sunt voluntari mai vechi şi cu experienţa care vin după job la Muzeu, cert este că fiecare din noi ajută când şi cum poate şi aşa reuşim împreună să creăm un PLAI frumos pentru voi. Experţi nu suntem nici noi, dar muncind aşa împreună învătăm unii de la alţii şi mai incercăm în fiecare an să aducem câte ceva nou.

Numărătoarea inversă a inceput deja pentru noi, şi vă asteptăm cu drag la festival.

Echipa PLAI