Munca din spatele PLAI-ului

Deja de 3 saptamani ne petrecem weekend-ul la muzeu. Dupa ce sfarsitul lui septembrie inseamna sesiune de feedback, luna octombrie inseamna planificare, aplicare la finantari, parteneriate, noiembrie si decembrie incheierea contractelor cu artistii, discutii cu parteneri culturali … si multe alte activitati de genul asta, inceputurile de august si septembrie insemna munca fizica, zile insorite la muzeu de dimineata pana seara.

Oricat de mult am schimba email-uri si am sta in sedinte, munca la muzeu ne aduce aminte ca suntem la un pas de a vedea cum toate planurile de un an inainte se transforma in realitate si incepem numaratoare inversa pentru inca o editie de PLAI. Sunt zilele in care descoperim ca avem muschi care nu stiam ca exista in corpul uman, in care facem activitati administrative pe care nici in curtea propie nu ne-am gandi sa le facem. De la strans de balegar, ridicat de structuri, sapat alei si rupt de buruieni, pictat lampioane, montat de hamace, umplut de saci, facut de scrumiere, tras curentul, construit scene, ridicat corturi pentru parteneri … si la multe alte activitati din aceeasi categorie, festivalul se ridica treptat din munca noastra si a celor care ne ajuta logistic. Venim de fiecare data cand responsabilii pe amenajare dau strigarea, de multe ori cu prieteni, frati si surori, pentru ca farmecul oricarei zi de lucru e un mix de atmosfera, obiectiv final si companie.

Mereu ne-am dorit sa documentam pasii in organizarea festivalului, dar in fiecare an apucam sa facem acest lucru doar prin poze. Pentru noi sunt amintiri frumoase, momente pe care le impartasim cu mare bucurie si care ne ajuta si pe noi sa ne relaxam dupa lucru, cu gandul la proiectul nostru preferat. Un sneak preview pentru PLAI 2011 …