Motive să votaţi PLAI la Festival Awards 2014

În 6 octombrie a început votarea la Festival Awards 2014. Pentru al treilea an consecutiv, PLAI Festival este nominalizat la secţiunea Best Small European Festival şi ne bazăm pe sprijinul vostru pentru a ajunge în lista celor mai bune evenimente organizate în Europa.

V-am povestit cât ne este de drag acest festival, după care, aşa cum poate aţi observat, pe Facebook au apărut mărturii şi motive ale voluntarilor care să vă convingă că PLAI merită votul vostru în această competiţie. În cazul în care le-aţi ratat, noi le-am adunat pe câteva şi aici, în ogradă (aka blog):

Andreea BireuNici acum nu ştiu exact de ce am vrut, acum un an, să devin voluntar PLAI… A fost pur instinct! Poate a fost din cauză că eram deja îndrăgostită de Muzeul Satului Bănăţean, de muzica aparte, de atelierele culturale şi de tot ce ţine de festival. Nu a fost o decizie foarte grea când mi-am pus problema să devin voluntar: PLAI a fost (şi va rămâne) prima mea alegere. Cred că PLAI este unul din cele mai complete festivaluri la care am fost: are muzică, dans, filme, ateliere, inovaţii… pe scurt, tot ceea ce face un festival să fie perfect. Faptul că PLAI a fost nominalizat încă o dată la Best Small European Festival Awards este extraordinar şi ar trebui tratat (şi votat) ca atare. #andreeabosslapoarta


Despina Iancu: M-am implicat în festival pentru că m-a atras diversitatea şi modul minunat în care echipa PLAI reuşeşte să creeze o atmosferă caldă, indiferent de vreme. Am rămas în echipă, de 3 ani încoace, pentru că am găsit prieteni minunaţi. Festivalul a crescut frumos, dar şi-a păstrat farmecul de Best Small Festival.
 
 
 


Deea Rădulescu: De ce am ales să fiu voluntar PLAI? Simt că pot face totul şi orice alături de un grup aşa mare de oameni. Învăţăm, râdem, ne distram, lucrăm şi construim împreună. De ce PLAI merită să fie Best Small Festival? PLAI e un festival în continuă creştere, făcut cu drag de şi pentru oameni frumoşi. M-aş bucura mega mult ca festivalul să fie cunoscut de cât mai multă lume, sunt sigură că PLAI poate oferi ceva frumos (artă, muzică, ateliere, filme, teatru etc.) oricărui curios.
 

Alex Bălan: Voluntariez la PLAI pentru că dăruirea noastră pentru acest festival e răsplătită înzecit de entuziasmul publicului. Consider că PLAI merită votat la categoria Best Small Festival pentru că face ca toţi participanţii să rezoneze la acelaşi nivel, indiferent de vreme, bucurându-se de tot ceea ce avem de oferit.

 
 
 
 

Tudor Morariu: Prima dată am fost la PLAI în 2013. După doar două seri de muzică bună, o comedie autentic românească la Casa Filmelor şi o atmosferă cât se poate de faină şi relaxată am decis: “De la anul voluntariez şi eu pentru festivalul ăsta.” Zis şi făcut. 2014 a fost primul meu an ca voluntar PLAI şi pot spune că festivalul mi-a dat mult mai mult decât m-aş fi aşteptat. Munca în echipă şi responsabilităţile au însemnat maturizare. Sunt convins că PLAI merită să fie recunoscut ca Best Small Festival. Echipa de voluntari face PLAI-ul să fie o adevărată experienţă: muzică, teatru, dans, filme şi activităţi pentru minte şi suflet.

Mădălina Licşor: “Vii la PLAI şi dai de Rai”, cam aşa s-ar descrie prima mea ediţie de PLAI. Cei mai faini oameni, cea mai bună muzică şi experienţe culturale pe măsură, toate într-un loc demn de Ţara Minunilor. M-a cucerit imediat şi iremediabil. Ne vedem la PLAI!

 
 
 
 

Andreea Curuţ: PLAI-ul este de suflet, ne-am îndrăgit din prima clipă. Lucrez cu drag pentru festival, iar fiecare nouă ediţie devine o provocare. Îmi place să văd oameni care se bucură din plin de cele 3 zile din septembrie, îmi place să văd oameni care descoperă: de la muzică la meşteşuguri, de la teatru şi dans la ateliere handmade, filme, literatură, fotografie ş.a.m.d.. Îmi place să văd oameni care pleacă de la PLAI mai împliniţi, îmi place când ne luăm la revedere duminică seara: “Mulţumim, ne vedem peste un an!”Aceşti oameni fac PLAI-ul să fie mai bun, mai fain, de aceea ne dorim PLAI – Best Small Festival.

 

Gabriela, Otto, Ana şi Mihai Dobrescu: E greu în câteva cuvinte, dar vom încerca să spunem de ce suntem voluntari şi de ce ne dorim Best Small Festival pentru PLAI: de oameni, de loc, de copii, de muncă, de emoţii, de…tot!

 
 
 
 
 

Andrei Chifu (Andi): Primul meu an de voluntariat în PLAI a fost anul 2012 (ediţia cu numărul 7). A fost destul de greu la început, trebuie să recunosc, pentru că nu ştiam ce mă aşteaptă. Dar a meritat. Principalul motiv pentru care am intrat în PLAI nu a fost muzica, ci faptul că, încă de la prima ediţie, când am venit ca spectator, m-am “lovit” de o atmosferă prietenoasă şi de oameni la fel de prietenoşi, oameni care, deşi epuizaţi după toată munca depusă – dar antrenaţi de bună dispoziţie a celor din jurul lor -, încă îmi răspundeau la orice întrebare cu zâmbetul pe buze. PLAI merită votat pentru că e un festival realizat din pasiunea câtorva oameni şi făcut cadou celor care vor să îl accepte aşa cum e el: cu bune şi cu mai puţin bune.

Bogdan Cotîrţă: Motorul cu reacţie sau penicilina au fost deja inventate, iar de acceleratorul de particule se ocupă alţii, aşa că modalitatea prin care am ales să schimb lumea este aceea a voluntariatului. PLAI este un festival care trăieşte într-o simbioză perfectă cu prietenii care îl vizitează an de an. Oferă şi primeşte prietenie, zâmbete şi multiculturalitate, de care se pare – de vreo 9 ani deja – că avem tot mai mulţi şi mai multă trebuinţă. Acum avem nevoie din nou de toţi prietenii noştri, care, votând pentru festivalul PLAI în cadrul competiţiei European Festival Awards, ne vor ajuta să ducem mai departe vestea unui eveniment făcut din suflet pentru toţi cei care nu au renunţat la ideea de a schimba lumea. Mulţumim!

Laura Murari: În 2006 am ajuns la PLAI ca spectator şi a fost foarte fain, l-am îndrăgit din prima clipă şi prima lui ediţie; al doilea an am încercat experienţa de partener cultural, adică om venit să îi înveţe pe alţii diverse chestii faine. Pe lângă activităţiile de partener cultural, am ajutat la cărat boxe şi pus mesh-uri – adică m-am voluntariat prima dată la PLAI. Locul, oamenii şi festivalul în sine îmi dădeau o foarte mare energie pozitivă, aşa că m-am decis să ajut şi anul următor, şi tot aşa de atunci încoace.
Votaţi PLAI la Best Small Festival pentru că e cel mai drăguţ mic festival şi e al nostru, al spectatorilor, partenerilor şi voluntarilor!

Vlad Pata: M-am îndrăgostit de PLAI în 2009, când am fost pentru prima dată la Muzeul Satului, în septembrie şi am simţit atmosfera şi spiritul festivalului. Aici am găsit un loc în care orice era posibil, un loc în care puteam să experimentez şi să descoper lucruri cât mai diverse la ateliere, un loc în care scena mare şi artiştii prezenţi pe ea te încântau seară de seară. Din duminica terminării festivalului mi-am pus în gând să ajut şi eu la următoarea ediţie, ştiind că mâna de oameni care au făcut ediţia 2009 ar mai avea nevoie de încă un degeţel.
PLAI merită să fie votat Best Small Festival pentru energia pe care o transmite publicului prin concerte şi activităţi, dar mai ales pentru oamenii care stau în spatele lui, echipa de care m-am îndrăgostit în 2009.

Gabriel Antoce: Am ajuns să fiu voluntar PLAI întâmplător. Eram în liceu, în trupa de teatru, şi ni s-a spus că nişte oameni au nevoie de ajutor la ceva. Îmi place să mă implic, aşa că…de ce nu ?! Am ajuns prima oară la Muzeul Satului în 2008, şi am rămas impresionat de ceea ce pot face o mână de oameni. Mai în glumă, mai în serios, am revenit la a 2-a ediţie datorită Gulaşului!
Nu se poate explica în cuvinte legătura dintre oamenii care sunt voluntari la PLAI. Chit că-i vezi pentru prima oară cu 2 săptămâni sau 2 zile înaintea festivalului, simţi că îi cunoşti de mult, mult timp. Am continuat, urmează în 2015 a 8-a ediţie ca voluntar. Voi putea spune că am terminat “şcoala generală”. Momentan, am doar cei “7 ani de-acasă”. De ce merită PLAI să fie votat ca fiind Best Small Festival? E greu să răspund obiectiv la întrebarea asta. Pot să spun de ce aş face-o eu. Cred în ceea ce se întâmplă la mijlocul lui septembrie de 9 ani încoace, cred că oamenii care vin la Plai au parte de experienţe fantastice şi pleacă cu zâmbetul pe buze, cu toate că poate e frig şi plouă (laitmotivul festivalului). Cred că PLAI a adus, de-a lungul anilor, valoare adăugată fiecărui individ care i-a trecut pragul. Aşadar, acestea ar fi motivele pentru care mi-aş aloca 10 secunde pentru a da un simplu click în dreptul Festivalului PLAI la categoria Best Small Festival!

Anca Spătariu: Merg la PLAI, ca spectator, din 2008 şi am ales să mă alătur ca voluntar în 2013 pentru că mi-a plăcut atât de mult şi mi-a oferit atât de multe, iar eu am simţit că vreau să îi ofer ceva înapoi – pe mine, cu două mâini şi-un cap care mai judecă din când în când. Atât de tare mă bucur că pot să fac ceva pentru oraş, pentru echipa asta atât de faină, pentru mine… Dacă şi voua v-a placut PLAI-ul, puteţi să-i oferiţi, la rândul vostru, ceva în schimb: un vot de recunoaştere ca Best Small Festival.
 
 

Ana Dubyk: La fel ca mare parte dintre noi, am auzit de PLAI de la nişte prieteni. Oamenii, muzica, activităţile, toate îmi păreau foarte faine. Motiv pentru care am vrut să iau şi eu parte la tot ce însemna PLAI. După ce am ajuns acolo, mi-am dat seama că intuiţia mea şi sugestia prietenilor mei au fost foarte bune. #PLAI este festivalul pe care mă bucur că l-am putut vota datorită oamenilor care îl susţin an de an, datorită muzicii, datorită tuturor activităţilor, atmosferei în sine care provine dintr-o cu totul altă lume plină de căldură, plină de culoare.
 
 

Alex Yygrec: PLAI, pentru mine, reprezintă libertatea şi bucuria de care am mereu nevoie. Votează PLAI la Festival Awards ca să demonstrăm tuturor că un festival bun după public se cunoaşte!

 
 
 
 
 

Senta Paler: Cred într-un festival care reuşeste, deja de atâtea ediţii, să aducă aproape oameni creativi şi liberi în a se exprima sub diverse forme, artişti care te îmbogăţesc spiritual şi voluntari plini de energie şi entuziasm, 100%, într-un spaţiu în care este suficient să simţi şi să te bucuri. Noi, voluntarii PLAI, ne urcăm de fiecare dată în acest rollercoaster al emoţiilor şi sentimentelor, şi rămânem mereu cu zâmbetul pe buze. Votaţi PLAI pentru Best Small Festival pentru că sentimentul de fericire pe care ţi-l dă este unul autentic.

 
 
George Sava: M-am înscris voluntar datorită oamenilor frumoşi şi lucurilor frumoase care se întâmplă în cadrul festivalului. Am fost atras complet de tot ce se întamplă în PLAI. #traiescPLAI şi votez PLAI pentru că vreau să fie mai cunoscut şi pentru a atrage şi alte persoane care să se bucure de experienţa PLAI. Te invit să faci şi tu acelaşi lucru!
 
 
 
 
Sînziana Deaconescu: Am ajuns în PLAI din întâmplare şi am rămas din mare drag. Pentru oameni, pentru eveniment, pentru câte învăţ făcând PLAI şi câte recompense vin din munca voluntară. În PLAI am oportunitatea să ajut la organizarea unui festival la care aş participa an de an şi ca plătitor de bilet. Este un proiect în care cred foarte tare şi cred că toţi cei care îşi doresc evenimente care să îi scoată din casă pe orice tip de vreme îl vor vota drept Best Small European Festival. PLAI Festival este acel al doilea weekend din septembrie la care oamenii participă pentru a experimenta culturi, mâncăruri şi activităţi diferite. Şi mai este acea trupă mare de oameni care îl fac să fie fain: oamenii – de la voluntari până la participanţi şi susţinători.

Anca Golban: Când am început să fiu voluntar pentru PLAI aveam 16 ani, vârstă la care spuneam “da” oricărei oportunităţi de a face ceva nou. De atunci au trecut opt ani în care am crescut împreună cu festivalul şi i-am descoperit sufletul. PLAI este o pulsaţie de bucurie, prietenie şi muzică; e o îmbrăţişare care durează trei zile şi mă încălzeşte un an întreg. Eu am spus “da” încă de la început. Votează-ne pentru Best Small Festival şi lasă atmosfera PLAI să ţi se dezvăluie.

 
Sergius Ungureanu (Geny): M-am voluntariat iniţial pentru că era ceea ce înţeleg eu printr-o echipă, apoi pentru că suntem o familie… a doua mea familie. De ce să fie votat PLAI Festival “Best Small Festival”? Simplu, aduce plus valoare Timişoarei şi României. Dacă vă întrebaţi de ce zic asta…înseamnă că înca n-aţi fost la PLAI!
 
 
 
 
Andreea Dulamă: Eu şi PLAI ne cunoaştem din 2007 şi îmi place cum am crescut împreună, cum am învăţat an de an să creăm un spaţiu de poveste pentru 3 zile, cum ne place să ne energizăm cu bucuria celor care ne calcă pragul şi care ne susţin, cum am ajuns să avem cea mai faină echipă de voluntari. Sunt convinsă că, dacă ai vizitat măcar o zi PLAI-ul, nu ai nevoie de alte argumente să-l votezi Best Small European Festival. În 2012, PLAI a fost primul festival românesc finalist la această competiţie, unul dintre cele mai bune 5 festivaluri mici din Europa. Îmi doresc ca în 2014 să fie recunoscut ca Best Small Festival.

Sofia Damşe: Am venit la PLAI ştiind că e un festival cu muzică bună şi oameni faini. Între timp, în cei 4 ani de când fac parte din echipă, s-au adaugat şi alte motive pentru care cred că PLAi merită titlul de cel mai bun festival european de mărimea lui. Pentru fiecare om care a trăit festivalul, experienţa e unică, dar sunt câteva lucruri pe care oricine le-ar recunoaşte drept tipice PLAI- organizarea de calitate, atmosfera specială oferită de Muzeul Satului Bănăţean şi o experienţa muzicală care e an de an mai variată şi mai provocatoare.

 

Ne puteţi vota până în data de 27 octombrie. Mărturiile voluntarilor PLAI vor continua să apară pe pagina noastră de Facebook, până la sfârşitul acestei luni, aşa că staţi cu ochii pe noi!