Let’s Do it Romania

Ne-am alăturat proiectului Let’s Do It, Romania! în iunie, în săptămâna dinainte de ziua de curăţenie pilot din Timiş. De atunci proiectul în Timiş cel puţin a crescut tot mai mult, a căpătat vizibilitate tot mai mare şi a adunat tot mai mulţi oameni, tot mai multe companii şi organizaţii.

Pe câţiva dintre ei chiar la Festivalul PLAI unde au participat mai mulţi voluntari Let’s Do It Romania. Aceştia le-au povestit participanţilor despre proiect şi au înscris voluntari pentru 25 septembrie.

Echipa de voluntari a PLAI a fost la Obad pe 25 septembrie, un sat din apropierea Ciacovei, unde, împreună cu încă 4 grupuri de voluntari cu avânt ne-am străduit să strângem cât mai mult din deşeurile de la marginea satului. Multe cioburi, multe pet-uri, multe deşeuri de construcţie, multe de toate.

A trecut şi ziua de curăţenie într-o singură zi. Avem o ţară mai curată? Cu siguranţă, mai curată cu aproximativ 187 000 de saci de deşeuri. E destul? Ca rezultat a primei campanii Lets Do It în România, da.

Problema acum începe. Am văzut că se poate, am demonstrat că ne interesează şi am făcut dintr-o zi de curăţenie un eveniment la care ne-am şi distrat. Putem face asta mai des, putem fi atenţi întotdeauna la ce deşeuri aruncăm şi unde, putem deveni mai responsabili. Facem?