Jurnal de călătorie vieneză

Pentru că orice jurnal porneşte de la o poveste, înainte de a începe itinerariul nostru din 26-28 iunie, vrem să vă spunem motivul vizitei noastre la Viena.

Festivalul PLAI a avut onoarea de a se număra printre cele 136 de proiecte finaliste la Premiul pentru Integrare Socială oferit de Fundaţia Erste. Este cel mai important premiu la categoría ONG-uri sociale din Europa Centrală şi de Est.

Anul acesta au fost 35 de premii oferite pentru proiecte din peste 13 ţări. Au fost 1998 proiecte înscrise în cursă şi 136 alese finaliste. Dintre ţările participante se numără : Austria, Bosnia, Croaţia, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovacia şi Slovenia.

Ziua 1:
După 7 ore de drum şi 2 autostrăzi, am ajuns în Viena. Prietena noastră Mara ne-a aşteptat în faţa hotelului şi în ciuda oboselii, s-a lasat cu poveşti până târziu în noapte. E frumoasă Viena noaptea!

Ziua 2 :
A fost o zi plină: plimbări, prieteni noi, poveşti frumoase şi un apus de excepţie văzut de pe un deal din apropierea oraşului.

În prima parte a zilei am fost împărţiţi în grupuri mici şi am vizitat câte un loc important în dezvoltarea oraşului, iar în cea de-a doua, gazdele ne-au oferit câteva ore de socializare cu toţi participanţii. Aşa am cunoscut proiecte foarte interesante din toate ţările participante şi oameni care împărtăşeau aceleaşi valori cu noi.

Ziua 3:
Program liber, cu vizitat oraşul şi principalele puncte de atracţie. Desigur, atracţia principală a fost îmbarcarea în nava “Space for Humanity”. Aşa s-a numit festivitatea de premiere şi era totul amenajat ca o imensă sală de tranzit de aeroport.

Printre cei 35 de câştigători, 3 au fost din România, iar marele premiu a plecat spre Cluj cu prietenii de la « Little People ».
A fost o seara reuşită şi ne-am desprins cu greu de noii prieteni.

Ziua 4:
Ne intoarcem acasă, plini de energie pozitivă şi treziţi dis-de-dimineată. Ne grăbeam să ajungem în Timişoara să putem participa la un moment important din familia PLAI.

Felicitări şi casă de piatra, Flavia şi Buzghi !

Corespondenţii PLAI la Viena.