Interviu Blue Nipple Boy

Muzica românească a început să prindă contur in ultimii ani,este mai complexă şi lipsită de monotonie, multe trupe dând culoare şi calitate acesteia. Toulouse Lautrec, The MOOoD, Electric Fence sau Blue Nipple Boy sunt o parte din trupele care se remarcă la categoria indie rock.

De la înfiintare, în 2010, Blue Nipple Boy au crescut foarte repede fiind prezenţi pe scenele celor mai mari festivaluri din ţară, B’estFest şi Peninsula, iar în august anul acesta au fost invitaţi să cânte la faimosul Sziget, unde şi Grimus, o altă trupa românească s-a înscris în line-upul festivalului de la Budapesta.
Muzica celor de la Blue Nipple Boy este un melanj reuşit de stiluri: indie, reggae, bossa nova, hip hop, reuşind să cucerească publicul şi să binedispună. Sunt fresh, funky şi au o energie interminabilă. Băieţii de la Blue Nipple Boy se vor juca şi pe scena PLAI cu ritmuri din toate stilurile. Suntem nerăbdători să dansăm cu ei sâmbătă la Festivalul PLAI – 15 septembrie 2012.

Le-am pus câteva întrebări celor de la BNB şi iaca ce ne-a răspuns solistul fomaţiei Adrian:

În 15 septembrie veţi urca pe scena Festivalului Plai din Timişoara, festival ajuns la cea de a 7-a editie. Când şi cum aţi aflat întâia oară de Plai?
Am aflat de Plai, de la un coleg de muncă (nu exista trupa atunci) şi am fost la ediţia din 2009. Am fost impresionat de cântăreaţa africană Dobet Gnahore.

Aţi mai avut concerte în Timişoara?
Nu am mai susţinut concert în Timişoara, însă este un oraş tare frumos.

Aveţi în plan să scoateţi un prim album şi când? Aveţi vreo surpriză pentru publicul de la Plai?
Piesele sunt gata iar albumul are ca deadline, începutul anului 2013 (acum l-am stabilit). Surpriza pentru public o reprezintă fiecare piesă în parte. Pentru detalii vă invit să citiţi post-urile unor persoane care au asistat la ultimul nostru concert. http://sosete-verzi.blogspot.ro/ şi http://scrieliber.ro/2012/08/26/poiana-urbana-produce-uneori-unele-inchipuiri-blue-nipple-boy/

Aveti foarte multe piese în engleză. De ce această alegere? Cine vă compune piesele?
Orchestraţia se face de către toţi, versurile mi le scriu singur. N-aş suporta să îmi bage altcineva vorbe în gură. Cânt în engleză deoarece vreau ca mesajul multicultural şi universal al trupei să se poată răspândi în întreaga lume.

De ce cover dupa INNA? Surprinzătoare alegere pentru o trupă aşa mai rock :) . E un mesaj ascuns aici, nu?
Îmi place să cred că suntem o trupă universală. Tatonăm toate genurile muzicale care spun ceva. Fie că te îndeamnă la dans, transmit un mesaj prin versuri, experimentează cu sunete sau pur şi simplu sunt plăcute auzului. Aş denumi stilul nostru, ca fiind mai degrabă Exotic European Music. Şi ca să răspund şi la intrebarea legată de INNA: Totul a fost un experiment, o joacă, un risc. Am vrut sa creăm o vâlvă.

Ce instrumente v-ar place să adăugati pe un următor album şi de ce?
Aş dori să mai adaug în trupă o trompetă care să meargă cu saxofonul şi două backing vocaliste, preferabil de culoare. Cu alte cuvinte să mai adaug nişte sare, piper şi boia.

Pe unde aţi mai cântat? V-a rămas în minte un concert sau un festival unde v-a surprins publicul într-un mod plăcut?
Am mai cântat în Braşov, în Cluj (public deschis şi primitor) şi am fost primiţi foarte bine la Sziget în Ungaria în august anul acesta. Putem spune că publicul de acolo ne-a surprins tare plăcut. Oamenii au venit să se distreze, ceea ce recomand tuturor care ne vizitează în concerte.

Dacă ar trebui să vă mutaţi din Bucureşti unde v-aţi duce şi de ce?
Cred ca prin Franţa, Cuba, pe nişte insule ceva… Pământul e frumos peste tot, nu trebuie decât respectat.

Câteva cuvinte pentru publicul Plai.
Pregătiţi-vă să vă simţiţi bine şi totul o să meargă ca uns.

Pe curând!
Plai.

Iată şi câteva exemple din cele mai cunoscute şi semnificative melodii ale trupei:

http://www.youtube.com/watch?v=cos4wPRps0c

http://www.youtube.com/watch?v=RHZFhUZM5Cw

http://www.youtube.com/watch?v=mU6adWQzIAI