Implică-te!

În urmă cu nu foarte multă vreme, postam pe Facebook o poză în care apăreau câţiva dintre voluntarii PLAI şi vă spuneam că pregătim ceva frumos. Iată că a sosit momentul să împărtăşim cu voi acest proiect la care am lucrat şi în care, înainte de toate, am pus suflet.

An de an, asociaţii şi organizaţii nonguvernamentale din întreaga ţară îşi pledează cauzele pentru care încearcă să atragă fonduri, încercând astfel să ofere motive concrete care să determine oamenii să redirecţioneze 2% din impozitul pe venit către acestea.

Noi, voluntarii PLAI, suntem oameni cum nu se poate mai diferiţi, însă ne leagă un set de principii valoroase, printre care şi responsabilitatea socială. O mare parte din echipă este formată din „copii”, elevi şi studenţi care nu muncesc încă; multi dintre noi, insa, pastreaza PLAI ca activitate secundara, un al doilea “job full time”. Drept urmare, ne-am gândit să facem ceva mai mult decât să redirectionam acei 2% atat de necesari unor cauze in care credem.

În fiecare an, PLAI-ul găzduieşte pe Aleea Culturală asociaţii şi organizaţii partenere care luptă pentru diverse cauze, de la sănătate şi sport, până la cultură şi responsabilitate. Îi cunoaştem, le-am aflat poveştile, ştim cât de mult muncesc şi câte lucruri minunate ar putea face dacă ar avea mai multe fonduri. Ştim cum aceştia luptă pentru fiecare leu şi cum orice sumă, indiferent cât de mare sau mică, poate face diferenţa. Am decis că aceşti oameni merită nu doar cei 2% pe care îi putem redirecţiona fiecare dintre noi, ci şi un efort de promovare al cauzelor lor.

În acest sens, ne-am adunat într-o frumoasă sâmbătă însorită, chiar de 1 martie, şi ne-am spus convingerile în faţa camerei de filmat. Pe parcursul următoarelor patru săptămâni, veţi vedea în ce proiecte cred voluntarii PLAI şi unde se vor duce procentele acestora.

Prin acest demers ne dorim să vă atragem atenţia asupra partenerilor noştri şi sperăm să vă identificaţi cu una dintre cauzele susţinute de voluntarii noştri:

Grupul de Suport Violeta 

Asociatia Pet Hope

Salvaţi Copiii 

Ceva de Spus

EcoStuff Romania

ECO CLUB Timişoara

Asociatia Alăptează! Timişoara

Terapia Yumeiho

Prakriti School of Yoga

Verde pentru biciclete

Asociaţia Marele Ecran din Timişoara

Fundaţia Rubin  

UpTIM

Incubator107 Timisoara

Camarila Culturală

Monumente Uitate

Asociatia Domus Caritatis