Cum ar suna „PLAI – European Festival Awards Winner”?

Mult mai repede decât ne-am fi dorit cu toţii, a trecut şi a opta ediţie de PLAI. Şi cum acesta este primul articol din ogradă după încheierea a ceea ce a fost PLAI 2013, nu putem începe altfel decât prin a vă transmite recunoştinţa noastră şi toate gândurile de bine. Aşadar mulţumim oamenilor dragi care ne susţin an de an, celor care au trecut pragul festivalului pentru prima oară, celor care au crezut în noi, celor care ne-au ajutat din multul sau puţinul lor, celor care au dansat în ploaie sau, în mai puţine cuvinte, mulţumim vouă celor care ne-aţi fost alături.

Cu toate că, oficial, festivalul s-a încheiat, noi muncim cu drag şi spor în continuare. Mai ales cu drag! Şi dacă ne urmăriţi cumva pe reţelele sociale, nu se poate să nu fi observat că am fost foarte activi şi am făcut forfotă mare cu European Festival Awards.

Ca scurtă incursiune istorică, pentru aceia dintre voi care auziţi prima oară de acest eveniment, vă spunem că, începând din 2009, Festival Awards recunoaşte şi premiază festivalurile europene în cadrul galei de la  Groningen’s De Oosterport, Olanda. PLAI este primul (şi deocamdată singurul) festival din România ajuns în finala European Festival Awards. S-a întâmplat în 2012 şi sperăm din suflet să repetăm istoria şi anul acesta. „Often quirky, due to a personal touch and grassroots appeal, the cosiness and sense of community at these festivals is second to none for many people.” – se scrie la categoria Best Small European Festival, categorie în care veţi găsi şi PLAI-ul. Acum spuneţi voi, nu ni se potriveşte?

Dacă anul trecut ne-am aflat pe lista scurtă şi am fost prezenţi la Groningen, cine spune că anul acesta nu putem visa să câştigăm?

 

Dar dacă partea cu visatul o rezolvăm uşor, la partea partea cu împlinitul avem nevoie de ajutorul vostru. Mecanismul competiţiei este unul simplu: În pondere de 25% contează opinia unui juriu (EFA), iar restul de 75% e în mâna publicului. Adică a voastră, deci aici interveniţi voi.

Cum ne puteţi ajuta?             

Simplu, printr-un vot în platforma online pe care o găsiţi aici. Ne găsiţi la categoria: Best Small Festival in association with Intelligent Venue Solutions.

Le ţinem pumnii şi celorlalte festivaluri româneşti nominalizate la Festival Awards.