Ce face un voluntar PLAI?

Ne știţi de la PLAI, ne știţi de la alte evenimente, ne știţi şi de aici. Suntem toţi voluntari PLAI de cel puţin un an şi de abia așteptăm ediţia 2013 – cu un site nou, multă energie şi multe zâmbete. Și, de asemenea, cu o echipă nouă şi voinică de voluntari.

Experţi nu suntem nici noi, dar împreună reuşim să facem în fiecare an un PLAI din ce în ce mai frumos, invăţăm impreună şi vrem să creăm o atmosferă cât mai placută pe teritoriul muzeului, pentru toată lumea. Iar pentru asta avem nevoie de ajutor – aşa cum se spune, unde sunt mulţi puterea creşte şi distracţia se înmulţeşte :)

Un profil anume pentru voluntarul PLAI nu avem, suntem şi noi toţi diferiţi – însă calităţile care ne unesc sunt energia şi responsabilitatea cu care ne îndeplinim sarcinile asumate/preluate.

Cu ocazia asta deschidem oficial aplicările pentru Voluntari PLAI 2013. Avem şi un scurt formular de completat (îl găsiţi aici), care trebuie trimis până în data de 7 iulie 2013 către deea.radulescu@plai.ro

Dar, înainte de asta, ca să înțelegeţi mai bine ce se intamplă, aveţi mai jos răspunsul la întrebarea: ce face un voluntar PLAI? Și vom răspunde descriind în mare activităţile noastre ca echipă pre- și post-PLAI.

înainte pre-PLAI (vara): ședinţe şi întâlniri, multă promovarea a festivalului şi pregătirea ideilor care vor scoate PLAI 2013 şi mai mult în evidenţă.

pre-PLAI (cele 2 săptămâni de foc înainte de festival): promo cu fluturaşi prin oraş, şi mai totul se întâmplă la Muzeul Satului Bănăţean – facem curat, construim căsuţele şi zona Chill şi backstage-ul, aranjăm corturile partenerilor culturali, mutăm bănci şi garduri, facem scrumiere şi lampioane, desenăm şi pictăm etc.

la PLAI (exact acel weekend): sincer, de toate facem – vindem bilete, curăţenie, avem grijă de participanți, trupe şi parteneri, participăm şi pe la workshop-uri, vorbim şi alergăm mult etc.

post-PLAI (săptămâna de după festival): curăţenie mare, demontăm totul, facem inventarul şi aşa începe să ni se facă dor de focurile de dinaintea PLAI şi ne amintim toate emoţiile din timpul festivalului.

după post-PLAI: planificarea unde vedem cine vrea să rămână în continuare ca parte din echipă (noi ne dorim ca toată lumea să continue să fie voluntar activ PLAI şi până la următoarea ediţie).

Poveşti şi poze găsiţi şi aici.

Abia asteptăm să ne cunoaştem colegii noi :)

Cu drag,
Echipa PLAI