Ce a însemnat concertul Manu Chao La Ventura pentru noi?

Concertul a fost un test, a fost pregătirea înainte de PLAI, a fost o surpriză, a fost un moment extraordinar.

Cu o zi înainte de concert, pe o vreme capricioasă, dar care nu anunţa potopul de a doua zi, noi, voluntarii PLAI, căram garduri şi paleţi, măturam şi făceam curăţenie în backstage. Şi aşa ni s-a făcut dor de pregătirile din august şi septembrie pentru PLAI. Putem spune despre concertul Manu Chao că a fost o binevenită încălzire pentru ceea ce ne aşteaptă în lunile ce urmează.

Dar concertul acesta nu a fost cu şi despre noi, voluntarii PLAI. Manu Chao a cântat pentru voi, un public dintre cele mai minunate pe care le-am văzut. Dovadă stă şi faptul tourmanager-ul lui Manu a invitat un grup de peste 20 de persoane pentru meet and greet şi pentru o sesiune de fotografii. A fost veselie, a fost energie şi ne-a bucurat faptul că am auzit vorbindu-se foarte multe limbi străine.

Manu Chao şi ai lui au cântat 140 de minute, şi nici măcar nu a fost cel mai lung concert al trupei. Iar ceea ce a început ca „problemă tehnică”, o pană de curent în acea zonă a oraşului, care a durat două minute, s-a transformat într-unul dintre cele mai emoţionante momente. Muzica nu s-a oprit pe scenă, iar ceea ce amplificatoarele nu mai făceau, a fost realizat de public. Cineva spunea că se aude de parcă fiecare spectator are microfonul lui.

Aşa cum l-aţi văzut pe Manu pe scenă, vesel şi plin de energie, aşa l-am văzut şi noi în spatele ei. Nu putem spune decât că este OM. Unul extraordinar de prietenos, care ne-a surprins în cel mai plăcut mod posibil prin susţinerea arătată prietenilor noştri de la Ceva de Spus. Aceştia au avut ocazia de a-l cunoaşte personal pe artist şi, în urma discuţiilor, au primit de la acesta atât sprijin public cât şi financiar.

Mai multe detalii puteţi afla de la Raluca, co-preşedinte al asociaţiei, care a urcat pe scenă şi s-a adresat publicului înainte de începerea concertului.

Deşi a spune că „este de neuitat” pare un clişeu, acestui concert i se potrivesc cel mai bine aceste cuvinte.

În final, vă mulţimim din suflet că aţi fost alături de noi şi că vă dovediţi dragostea faţă de muzică de fiecare dată, fie soare, fie ploaie.

Cu drag,
Echipa PLAI