Before the final countdown

PLAI se apropie cu pasi atat de repezi incat am vrea sa tinem timpul in loc, sa respiram adanc, sa ne bucuram de noptile nedormite si weekend-urile pline de deadline-uri, sa dam inapoi toate termenele depasite si sa ne asiguram ca anul acesta va fi cel mai reusit de pana acum si doar inceputul pentru ce va urma.

Astazi ne-am intalnit la muzeu pentru a stabilit cateva detalii. Incepand cu 15 august ne vom muta incet, incet acolo. am fost foarte surprinsi si fericiti sa regasim un MSB mult mai aranjat si dichisit, cu majoritatea caselor deschise spre vizitare, renovate, cu flori pe prispa. Nu numai ca ne-a facut placere sa ne plimbam ore intregi, dar ne-a redat din energia de inceput si ne-a reamintit de farmecul care ne-a facut sa ne indragostim de acest loc acum 6 ani.

Ne-am reamintit de puterea lucrurilor mici, de impactul actiunilor banale si de bun-simt. Intr-o lume cu scara valorilor inversata, aceste mici actiuni te fac sa simti ca miracolele exista :)

Entuziasmati de ce va urma, ne-am bucurat si cand am primit o veste mare din partea Susanei Baca – headliner-ul zilei de sambata la PLAI. Cunoscuta solista, promotoarea muzicii afro-peruane, a devenit prima femeie de culoare sa ocupa un loc in cabinetul de ministri peruan in 26 iulie cand a fost numita ministrul culturii in Peru de catre Ollanta Humala, presedintele acestei tari. La 67 de ani, Baca este recunoscuta pentru modul sau unic de a promova traditiile, muzica si folclorul, mixand ritmuri africane cu cele din anzi. Artista pe care care o asteptam cu mare nerabdare la PLAI a transmis ca este foarte onorata si fericita sa isi completeze munca de promovare a culturii cu cea de incluziune sociala si culturala a peruanilor. Ne bucuram cu atat mai mult cu cat am aflat si despre actiunile ei de voluntariat si importanta pentru care o ofera ong-urilor. Premiata cu Grammy pentru “lamento negro” inregistrat in Cuba, Susana Baca va concerta la PLAI in 17 septembrie.

Cu astfel de invitati, cu numarul de parteneri culturali si sustinatori ai festivalului care vin sa se bucure de el in fiecare an, ca si organizatori avem o responsabilitate enorma pe care ne-o asumam cu bucurie; speram ca anul acesta sa fie mai bun decat cel trecut, ca ceea ce facem sa devina tot mai sustenabil si ca echipa sa ne bucuram de fiecare batatura, de fiecare noapte nedormita, de fiecare zambet, de fiecare multumesc.