Andreea şi Sînziana susţin cauzele sociale şi de sănătate

Ştim că ne urmăriţi pe reţelele sociale, aşadar suntem siguri că aţi fost martori la demararea campaniei pentru atragerea de fonduri din impozitul pe venit (2%).

Primii doi voluntari care au vorbit în faţa camerei despre proiectele pe care le susţin sunt Andreea şi Sînziana. Iată care este destinaţia fondurilor:

Andreea susţine OncoHelp şi cele două programe dezvoltate de această asociaţie.

Grupul de suport „Violeta” a luat naştere în anul 2006, în cadrul Asociaţiei OncoHelp, şi se adresează persoanelor diagnosticate cu cancer la sân. Aflarea diagnosticului şi efectele secundare ale bolii şi ale tratamentului cauzează o serie de probleme de natură emoţională. Grupul de suport vine în întâmpinarea acestor probleme cu o gamă largă de servicii de suport şi consiliere. Prin acest proiect, OncoHelp luptă pentru a arăta lumii că viaţa nu se sfârşeşte la aflarea acestui diagnostic şi pentru a elimina stigmatul social asociat acestei boli.

Help25, prin echipa sa de voluntari, îşi propune să pună bazele unui proiect de depistare precoce a cancerului de sân în regiunea de vest. Pentru ca acest proiect să devină realitate, sunt necesare achiziţionarea unui Mamograf digital şi implementarea infrastructurii tehnice pentru stocarea informaţiilor şi urmărirea în timp a rezultatelor post-mamografie. Acest program de screening se adresează tuturor femeilor din viaţa noastă, fie că ne sunt mame, colege, surori, prietene sau angajate.

Sînziana susţine asociaţia „Ceva de Spus”.

Destinaţia fondurilor pe care le vor strânge prietenii noştri de la „Ceva de Spus” este una cât se poate de concretă: un microbuz accesibilizat.

Unicitatea acestei asociaţii vine din faptul că este condusă exclusiv de persoane cu dizabilităţi (autoreprezentanţi). Aceştia se deplasează zilnic prin Timişoara şi călătoresc săptămânal prin ţară pentru întâlniri, conferinţe şi training-uri. Pentru persoanele cu dizabilităţi asta înseamnă înfruntarea infrastructurii ineficiente a transportului în comun zi de zi.

Pe termen lung, asociaţia îşi porpune o Românie accesibilă pentru toată lumea, având deja în acest sens întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor responsabile. Până când asta se va întâmpla, pentru a-şi eficientiza munca şi pentru a putea lupta în continuare, cei de la ”Ceva de spus” au nevoie de un microbuz accesibilizat pentru scaunul rulant. Costul acestuia este de 30.000 de euro, bani din care, până în momentul de faţă, s-au strâns 5.000 de euro.

Dacă organizaţiile care adresează probleme de sănătate sau cauze sociale sunt cele care credeţi că merită proncentele voastre, vă amintim şi alţi parteneri PLAI care luptă pentru aceste cauze:

Asociaţia „Alăptează!” Timişoara susţine naturalul în sarcină şi alăptare, încurajând alăptarea ca proces firesc în relaţia mamă-copil.

Prakriti School of Yoga, prin Sn. Mangaldharma (Avisek Majumdar), îşi propune să aducă armonia şi echilibrul în vieţile noastre agitate.

Verde pentru Biciclete promovează mersul pe biciletă atât pentru sănătatea noastră, cât şi pentru sănătatea mediului înconjurător.

Terapia Yumeiho previne îmbolnăvirea şi suferinţa printr-un complex de procedee manuale şi exerciţii fizice care reabilitează echilibrul funcţional al organismului.

Asociaţia PetHope luptă pentru drepturile legale ale animalelor, încerând astfel să reducă numărul animalelor fără stăpâni prin acţiuni de sterilizare în masă, educare a publicului şi construirea unui cadru legal pentru pedepsirea abandonului.