2% pentru Plai

Vă place Plai? Atunci puteţi să contribuiţi şi voi la creşterea festivalului în viitor. Nu este un secret pentru nimeni că organizarea unei astfel de manifestări presupune, pe lângă foarte multă muncă, şi nişte sume considerabile. Noi, Asociaţia Culturală Sunet Ambianţă Timişoara (A.C.S.A.T), suntem o organizaţie tânără, non-guvernamentală, non-profit, care îşi propune promovarea artei şi a multiculturalităţii, dorind să creeze şi să ofere ocazia de dezvoltare prin diversitate. Practic, fiecare leu care intră în conturile organizaţiei este folosit pentru următoarea ediţie a Festivalului PLAI. Cu cât fondurile disponibile sunt mai mari, la Plai vor veni artişti mai mari şi mai mulţi.

Aceasta nu este o cerere de sponsorizare, ci un îndemn de a sprijini o organizaţiei culturală, nonprofit, neguvernamentală, bazată pe voluntariat şi dedicată binelui public. Cum? Simplu şi fără să cheltuiţi vreun leu din buzunarul propriu: prin direcţionarea a 2 % din impozitul pe venit, pe care oricum îl plătiţi statului, către Asociaţia Culturală Sunet Ambianţă Timişoara. În fapt, cereţi ca o parte din impozitul plătit să fie cheltuit în favoarea unei organizaţii care face o lucrare ce vă reprezintă.

Este bine să ştiţi că Festivalul Plai este organizat prin efortul în totalitate voluntar al unui grup de tineri. Nimeni nu este plătit. Singura noastră răsplată este munca bine făcută şi bucuria de a vedea că dumneavoastră, cei care veniţi la PLAI, preţuiţi această lucrare. Şi e normal să fie aşa, căci PLAI nu este o afacere din care să câştige cineva, ci un proiect eminamente cultural.

Procedura
Pentru a direcţiona 2% din impozit către Asociaţia Culturală Sunet Ambianţă Timişoara – şi implicit către Festivalul Plai – urmaţi etapele de mai jos:
Notaţi datele de identificare ale organizaţiei noastre:

Numele: Asociaţia Culturală Sunet Ambianţă Timişoara
Codul unic de identificare (codul fiscal): 18911098
Sentinta civila nr. 85 / 25.07.2006
Contul bancar în format IBAN: RO83 BUCU 5695 0415 2511 RO01
Baca: Alpha Bank sucursala Timisoara

a) Dacă aveţi venituri de la un singur angajator (un loc de muncă şi un salariu), completaţi Cererea 230, “Cerere privind destinaţia sumei reprezentînd pînă la 2% din impozitul anual” pe care o descărcaţi de pe site-ul asociaţiei noastre sau de pe site-ul Ministerului Finanţelor. La Capitolul B veţi trece datele Asociaţiei Culturale Sunet Ambianţă Timişoara indicate mai sus. La rubrica “Suma” treceţi suma reprezentînd 2% din impozitul pe care îl datoraţi pe venit. Dacă nu ştiţi suma, lăsaţi rubrica liberă, căci va fi completată de Administraţia Financiară.

b) Dacă anul trecut aţi avut venituri din mai multe surse, utilizaţi Declaraţia 200, “Declaraţie specială privind veniturile realizate” (o veţi primi acasă, prin poştă, de la Administraţia Financiară sau o puteţi descărca de pe site-ul Ministerului Finanţelor). La Capitolul III, “Destinaţia sumei reprezentînd 2% din impozitul pe venitul annual datorat”, punctul 2, “Sponsorizare entitate nonprofit” completaţi cu datele Asociaţiei Culturale Sunet Ambianţă Timişoara indicate mai sus. La rubrica “Suma” puneţi echivalentul a 2% din impozitul pe venit datorat sau lăsaţi liber, căci va completa Administraţia Financiară. Documentul se depune la registratura Administraţiei Financiare sau se trimite prin poştă, cu scrisoare recomandată.
Dacă alegeţi varianta trimiterii prin poştă, adresa este următoarea:
Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului Timişoara
Calea Buziaşului nr. 11A, Timişoara, jud. Timiş, cod 300699.

2% pentru Plai
Voluntar pentru Plai
Bannere
Bannere

Important! Data pînă la care trebuie să depuneţi declaraţia pe venit este 15 mai 2010!
Descarca declaratia 230
prin care contribuabilii au posibilitatea de a dispune asupra destinaţiei unei sume reprezentând până la 2% din impozitul anual, pentru sponsorizarea entităţilor nonprofit, în conformitate cu prevederile Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare. Completând cererea ataşată alăturat, aveţi posibilitatea de a direcţiona 2% din impozitul pe venitul anual, către Asociaţia Culturală Sunet Ambianţă Timişoara şi, implicit, către Festivalul PLAI.