#CulturaAccesibilizata

PLAI şi-a propus de la început să deschidă suflete şi minţi. Atingem aceste obiective şi cu ajutorul partenerilor noştri culturali, parteneri minunaţi pe care îi susţinem cu drag şi în decursul anului.

“Asociaţia noastră dezvoltă şi alte manifestări culturale menite să aducă bucurie în sufletele iubitorilor de frumos şi credem că toată lumea trebuie să aibă acces la actele culturale. În această idee, împreuna cu prietenii de la “Ceva de Spus”, partener important al festivalului nostru, am încheiat un parteneriat de accesibilizare pentru toate evenimentele care poartă marca PLAI” declara Norbert Tako, co-fondator PLAI Festival.

Începând cu pregătirile pentru concertul Manu Chao La Ventura, din 25 iunie 2014, persoanele cu dizabilităţi se pot înregistra, până pe data de 9 iunie 2014, pe pagina web a asociatiei Ceva de Spus, (http://www.cevadespus.ro/) lucru ce le va permite accesul gratuit la eveniment. Înregistrările vor fi validate de echipa Ceva de Spus, alături de care toţi cei interesaţi vor avea acces la locaţia concertului cu o ora înainte de deschiderea porţilor.

“Ne bucurăm foarte mult că suntem prietenii PLAI, că avem oportunitatea de a fi parteneri şi mai ales să vedem că oferă publicului şanse egale. Concertul Manu Chao este o ocazie minunată şi pentru persoanele cu dizabilităţi de a se bucura de muzică bună într-un mod accesibil. Pe viitor îmi doresc ca operatorii culturali din ţară să accesibilizeze activităţile culturale şi tot mai multe persoane să ia parte la ele. Suntem nerăbdători şi invităm cât mai multă lume să se înscrie’’ spune Raluca Popescu co-preşedinta Asociaţiei Ceva de Spus.

“Este foarte important pentru noi să ştim că oferim şanse egale publicului să se bucure de munca noastră şi de talentul artiştilor pe care îi aducem. Prietenii noştri de la Ceva de Spus ne oferă un feedback esenţial în pregătirea şi adaptarea locaţiilor de concert şi pentru nevoile persoanelor cu dizabilităţi. Misiunea noastră cu acest proiect este să încurajăm şi alţi operatori culturali din ţară să accesibilizeze acţiunile culturale.” spune Andreea Iager-Tako, co-fondator PLAI Festival.

La iniţiativa PLAI, Manu Chao a răspuns pozitiv invitaţiei de a se întâlni cu echipa Ceva de Spus, fiind un susţinător binecunoscut al egalităţilor de şanse. Momentan, aceasta este şi singura întâlnire confirmată în afara concertului pe care Manu Chao îl va susţine la Timişoara.