DESPRE

AMBASADA

Bine ai venit în AMBASADA

Povestea noastră a început cândva după cea de-a doua ediție de PLAI, adică în 2007, când ne-am dat seama că ne dorim să continuăm și să mărim impactul urmărit în cele trei zile de festival prin crearea unui spațiu care să încurajeze colaborarea între organizații, bresle, meserii, pasiuni, oameni - un spațiu care să acționeze ca și locație-resursă pentru muncă, ședințe și evenimente, o atmosferă care să stârnească și să hrănească creativitatea și inițiativa, cu o doză mare de curaj și optimism, dar sustenibile cu realism și responsabilitate.
Abia în 2014 am prins curajul să acționăm concret în a transforma și acest proiect în realitate. Avem norocul de a avea alături un partener cultural PLAI care ne-a susținut și impulsionat, NESsT, dar și o organizație nouă prietenă, Fundația Civitas pentru Societate Civilă filiala Cluj-Napoca. 


Centrul Cultural independent, întreprindere socială, model de antrepenoriat cultural, cu baza unei organizații non-profit, AMBASADA a devinit un loc de întâlnire a oamenilor faini (ONG-uri, freelanceri, artiști, muzicieni, oameni pasionați, companii), cu idei faine - pe care noi ne-am propus să-i ajutăm să mute munții din loc (dacă asta vor). Cu facilități și servicii gratuite pentru mediul creativ și non-profit, oricine poate să pună la cale aici un proiect, training, eveniment sau o simplă ieșire.

AMBASADA înseamnă:
- Cafenea și Bistro împletită cu dorința de muncă într-un spațiu de co-working
- Sală de ședințe, training-uri și transformat proiecte în planuri mărețe
- Sală de evenimente care găzduiește între 100 și 300 de persoane

AMBASADA a găzduit o paletă largă de acțiuni:
- Întâlniri și târguri de breaslă
- Training-uri și sesiuni de pregătire pe diferite teme de interes pentru organizații și mediul non-profit
- Întâlniri cu AMBASADorii, sesiuni de coaching și consultări pe care specialiști implicați le oferă cu titlul gratuit ONG-urilor și comunității creative
- Master Classes – cursuri specializate oferite de specialiști în domeniul artei și muzicii
- Repetiții cu public cu sistem silent – trupe prietene, mai vechi sau mai noi, își mută sala de repetiții la AMBASADA pentru a primi reacții sincere din partea iubitorilor de muzică
- Concerte
- Proiecții de film oferite de partenerii noștri
...

După aproape 5 ani în locația fostei fabrici de pălării, PALTIM, clădirea AMBASADA a însemnat foarte mult pentru conceptul inițial și pentru toate proiectele care s-au născut sub acoperișul ei. Aceasta a fost demolată în 2020, dar drumul AMBASADA a continuat în casă veche-nouă, fosta fabrică de vopsele, lumănări și săpunuri, AZUR (zona Badea Cârțan). Parte dintr-o nouă și ambițioasă inițiativă: Faber.community , clădirea Faber dar și energiile create în ea sunt dedicate comunității creative. Alături de parteneri pe care îi admiră mult, AMBASADA va continua să conecteze oameni, idei, domenii și să caute soluții.

AMBASADA

Evenimentele următoare:

19 Iunie 2024


Membru:
Sprijinită administativ de:
Inspirată de:
Dezvoltăm inițiative cu:
Mașina oficială:
Partener logistic: