Al Di Meola plays Beatles and more

6 Noiembrie, Filarmonica Timişoara

Al di Meola a avut primul concert în România deschis publicului chiar la Timişoara, în cadrul festivalului PLAI. De atunci a fost readus de mai multe ori în ţară, însă relaţia cu publicul timişorean este una aparte, pe care o preţuieşte.

“Revin cu mare plăcere şi emoţie în acest oraş frumos care pentru mine e simbolul României. Aici am întâlnit oameni cu sufletul deschis şi e o bucurie pentru mine să împărtăşesc acest nou album cu ei. Voi prezenta cel mai bun spectacol de-al meu publicului din Timişoara interpretând piese Lennon, McCartney, compoziţii proprii şi piese Astor Piazzolla.”

Cel mai recent album Al Di Meola intitulat “All your life” a fost înregistrat la studiourile de pe Abbey Road şi conţine atât cover-uri Beatles cât şi piese noi, inspirate de aceştia.

“Acest proiect este o dorinţă de-o viaţă pe care am amânat-o mult prea mult, dar e şi un vis care aduce foarte multe satisfacţii!

Al di Meola este un proeminent virtuoz, fiind unul dintre cele mai importante nume ale jazz-ului contemporan.

Puţini chitarişti au revoluţionat atât de mult stilul interpretativ ca şi Al Di Meola. Tehnica sa inegalabilă i-a pavat drumul către o carieră fabuloasă, iar pasiunea şi profunzimea spiritului său creativ i-au câştigat nenumăraţi fani în întreaga lume.

A colaborat cu artişti precum Chick Corea, Luciano Pavarotti, Paco de Lucia, Phil Collins, Santana, John McLaughlin, Jimmy Page, Stevie Wonder sau Jean Luc Ponty. Printre realizările sale de marcă se numără albumele înregistrate cu Return to Forever, proiectul Super Guitar Trio, care l-a adus alături de alţi 2 chitaristi celebri, Paco De Lucia şi John McLaughlin sau trio-ul The Rite Of Strings, cu Jean-Luc Ponty şi Stanley Clarke. Revista Guitar Player Magazine l-a clasat de patru ori pe primul loc în topul celor mai buni chitarişti de jazz ai tuturor timpurilor.

Pe scena Filarmonicii din Timişoara, Al Di Meola va fi însoţit de Peo Alfonsi (chitara 2), Fausto Beccalossi (acordeon) şi Peter Kaszas (tobe şi percuţie).

Prezentare album “All Your Life”: http://vimeo.com/55626313

Repetiţie “Beatles and more”: http://www.youtube.com/watch?v=m6-nNwvMSeE

Biletele se pot cumpăra de la Eventim ( www.eventim.ro / casieriile Eventim) şi din reţeaua magazinelor Cărtureşti, Germanos, Orange şi Vodafone. În funcţie de categoria locului costă 68 lei, 98 lei, 138 lei, 168 lei şi 198.

Discografie: www.aldimeola.com