Al Di Meola – Timisoara – 6 iunie

Al Di Meola in Timisoara – reprogramat pentru 6 iunie 2011

Concertul pe care Al Di Meola urma sa il sustina la Timisoara, vineri, 13 Mai 2011, este reprogramat pentru data de 6 iunie , artistul primind vestea ca tatal sau a decedat in 11 Mai, seara. Acesta a parasit Haga chiar inainte de a urca pe scena, pentru a fi prezent la inmormantarea tatalui sau.

Revenirea mult dorita la Timisoara, atat de catre organizatori, cat si de catre marele chitarist, s‐a bucurat de popularitate, ajungand ca miercuri, cu doua zile inainte, sa fie sold‐out. Acesta, dupa colaborarea din 2006 cu festivalul PLAI, a sperat sa revina pe scena Timisoreana si a pastrat legatura cu echipa de voluntari, de care a fost impresionat. Facand parte din turneul de promovare al ultimului sau album, Pursuit of Radical Rhapsody, concertul din Timisoara este mult asteptat de cei care il apreciaza pe unul dintre cei mai mari chitaristi din lume: Al Di Meola.

Trista veste, ca tatal sau s‐a stins din viata, a ajuns in Haga, la cateva minute inainte de urcarea lui Al Di Meola pe scena. Acesta a parasit Olanda pentru a fi alaturi de familie, in Statele Unite. El va reveni in turneu la sfarsitul lunii Mai.

“Dupa mai multe discutii cu tour managerul lui Al, am vrut sa ne asiguram ca data reprogramata este cat mai aproape, dar in acelasi timp ofera timp artistului pentru a se reculege si a fi alaturi de familie. Ne‐am straduit sa stabilim noua data cat mai repede pentru a diminua posibilele inconvenientele create celor care ne vor fi alaturi. Apreciem atat promptitudinea din partea artistului si a managementului care a mutat alte concerte pentru a face posibila venirea la Timisoara, cat si mesajele de condoleante si intelegerea din partea celor care au facut evenimentul sold‐out.” A declarat Norbert Tako,membru fondator al festivalului PLAI.

Asa cum s‐a anuntat, biletele achizitionate pentru acest eveniment raman valabile pentru data de 6 Iunie, tot la ora 20:00, la aceeasi locatie, Filarmonica Banatul Timisoara.

Posesorii de bilet care nu pot participa la evenimentul reprogramat, din anumite motive, sunt rugati sa contacteze punctul de vanzare de unde au achizitionat biletul pentru ramburs. Prelungim termenul de returnare pana la data de 22 Mai 2011.

Le multumim tuturor pentru intelegere si ii asteptam cu drag la eveniment.

Biletele comercializate online, pe www.eventim.ro, sau de la magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas si Carturesti. Pentru orice fel de informatii, contactati birou@plai.ro si vizitati www.plai.ro

Al Di Meola, primul invitat al Festivalului PLAI in 2006, revine la Timisoara impreuna cu grupul sau, New World Sinfonia, pentru a prezenta ultimul lor album, ”Pursuit of Radical Rhapsody ”.

Concertul va avea loc pe scena Filarmonicii “Banatul” din Timisoara

Dupa intalnirea din 2006 cu publicul timisorean si echipa de voluntari PLAI, Al di Meola a dorit sa revina in Timisoara inca de atunci.
“Am avut parte de o primire frumoasa, publicul a fost foarte cald, spectacolul foarte bine planificat. Vibratiile au fost extrordinare. Organizatorii PLAI sunt oameni pa care ii consideram prieteni in acest moment…” (Al Di Meola)

Putini chitaristi au revolutionat atat de mult stilul interpretativ ca Al Di Meola. Indragostit de jazzul fusion experimental, Al Di Meola este astazi unul dintre cei mai proeminenti reprezentanti ai genului. Tehnica sa inegalabila i‐a pavat drumul catre o cariera fabuloasa, iar pasiunea si profunzimea spiritului sau creativ i‐au castigat nenumarati fani in intreaga lume. Al Di Meola va cânta pe scena Filarmonicii alături de trupa sa, New World Sinfonia.

“New World Sinfonia s‐a dezvoltata in ceva cu adevarat frumos. Pentru mine este cel mai rasplatitor lucru pe care l‐am facut de foarte multa vreme. Nu are un volum extrem de mare, in schimb inunda de armonii bogate bazate pe foarte multa improvizatie, este o muzica emotionala …” (Al Di Meola)

A colaborat cu artisti valorosi precum Chick Corea, Luciano Pavarotti, Paco de Lucia, Phil Collins, Santana, John McLaughlin, Jimmy Page, Stevie Wonder sau Jean Luc Ponty. Printre realizarile sale de marca se numara albumele inregistrate cu Return to Forever, trupa lui Chick Corea, proiectul Super Guitar Trio, care l‐a adus alaturi de alti 2 chitaristi celebri, Paco De Lucia si John McLaughlin sau trio‐ul The Rite Of Strings, cu Jean‐Luc Ponty Si Stanley Clarke. Revista Guitar Player Magazine l‐a clasat de patru ori pe primul loc in topul celor mai buni chitaristi de jazz ai tuturor timpurilor.

Biletele pentru acest eveniment se pot cumpara online, pe www.eventim.ro, sau de la magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas si Carturesti.

Biletele de categoria I se pot achizitiona pentru 220 lei, cele la categoria II cu 170 lei, categoria III 140 lei si categoria IV cu 100 lei.

Partener principal: IHM Total Consult.

Parteneri eveniment: Primaria si Consiliul Local Timisoara, Filarmonica Banatul, ABA Consulting, SSI Schafer, Radio Guerrilla, 24 FUN, Academia Catavencu, TVR Timisoara si multi altii.

Parteneri ce investesc in dezvoltarea PLAI: Kathrein.