Teatrul German de Stat Timişoara

Teatrul German de Stat Timișoara (TGST) este o instituție publică de spectacole, care are ca scop producerea și promovarea spectacolelor de teatru în limba germană. TGST produce între 5 și 7 premiere pe stagiune, jucând în medie în fața a 10.000 spectatori anual.

Perfecţionarea trupei şi atragerea unora dintre cei mai apreciaţi creatori din România şi din străinătate au fost de natură să recomande TGST ca fiind unul dintre cele mai dinamice și interesante teatre din ţară. În anii din urmă au lucrat cu acest colectiv creatori importanți precum regizorii Radu Afrim, Clemens Bechtel, László Bocsárdi, Alexandru Dabija, Alexander Hausvater, Yuri Kordonsky, Radu Alexandru Nica, Silviu Purcărete, Niky Wolcz, scenografii Dragoș Buhagiar, Velica Panduru și Helmut Stürmer, actorii Miklós Bács și Sorin Leoveanu, coregrafii Florin Fieroiu și Răzvan Mazilu.

Grupurile-ţintă din prezent sunt alcătuite din publicul germanofil din cadrul populaţiei majoritare, membrii comunității germane și străinii din spaţiul de expresie germană. De asemenea, persoanele care nu cunosc limba germană pot urmări spectacolele cu traducere simultană. Un loc important în strategia teatrului îl ocupă spectacolele pentru copii și tineret precum și activitatea de pedagogie teatrală. An de an, teatrul este gazda Festivalului Internațional de Teatru de Tineret în Limba Germană, organizat în colaborare cu Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau“ Timișoara.

În afara activității de la sediu, teatrul este prezent în mod constant în turnee și la festivaluri din țară și din străinătate. După 1990 spectacolele sale au fost prezentate în Austria, Croația, Franţa, Georgia, Germania, Polonia, Serbia și Ungaria. Din 2009 Teatrul German de Stat organizează Festivalul European de Teatru „Eurothalia“, care aduce în fiecare toamnă la Timișoara unele dintre cele mai interesante spectacole din România și din diverse țări ale continentului.

www.dstt.ro

Sâmbătă & Duminică:
15:00-17:00 ”Din joacă în joc” cu Oana Vidoni și Richard Hladik