Salvaţi Copiii Timișoara

Organizaţia Salvaţi Copiii România este un membru activ al Alianţei Internaţionale Salvaţi Copiii – o mişcare internaţională care susţine drepturile copilului. Viziunea lor este o lume în care toate drepturile copilului sunt respectate. Acţionează pentru o lume în care fiecare copil este apreciat şi respectat, care ascultă şi învaţă de la copii, în care fiecare copil are speranţe şi perspective, în care fiecare copil este protejat de orice formă de violenţă, abuz şi exploatare. Organizaţia Salvaţi Copiii Timiş face parte din Salvaţi Copiii România şi a fost înfiinţată în anul 1992. Filiala din Timiş este implicată în diferite proiecte de educaţie, protecţie socială şi advocacy pentru copiii din familii sărace, copiii victimă a violenţei, copiii victime ale exploatării prin munca, copiii străzii, copiii refugiaţi, copiii din comunităţile dezavantajate, copiii cu dizabilităţi, lucrând cu copiii si familiile acestora pentru îmbunătăţirea vieţii lor de zi cu zi şi crearea unor planuri de viitor.

Proiecte derulate de Organizaţia Salvaţi Copiii Filiala Timişoara în prezent:
• Centrul de Consiliere pentru Părinţi. Servicii oferite:Consiliere individuală şi de grup pentru părinţi; Consiliere/terapie individuală pentru copii; Workshop-uri oferite specialiştilor din sistemele de sănătate, educaţie şi protecţie socială; Metoda Triple P – Program de parentalitate pozitivă (individual sau de grup).
• Centrul Educaţional pentru copiii exploataţi prin muncă. Servicii oferite: Program Şcoală după Şcoală; Suport nutriţional zilnic; Suport material; Consiliere şi servicii sociale; Consiliere juridică;
Activităţi recreative şi de socializare; Şcoală de vară.
• Creştem Împreună. Servicii oferite: Program Şcoală după şcoală; Suport nutriţional zilnic; Consiliere psihologică; Activităţi recreative şi de socializare; Şcoală de vară.
• Activitatea de voluntariat a Organizaţiei Salvaţi Copiii, Filiala Timişoara. Proiecte derulate de voluntari:Prieteni de suflet – Activităţi recreative cu copiii cu Sindorm Down; Internet mai sigur pentru copii – Sigur.info – Activităţi de informare în şcoli pe tema siguranţei pe internet; Și noi avem drepturi; – Activităţi de informare în şcoli pe tema Drepturile Copilului; Activităţi educativ-recreative în cadrul Centrelor Educaţionale; Campanii de informare si awareness; Implicare în realizarea următoarelor tipuri de campanii:
29 februarie – Ziua Bolilor Rare
12 Iunie – Ziua Internaţională Împotriva Exploatării prin Muncă a Copiilor
18 octombrie – Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane;
20 noiembrie – Ziua Internaţională a drepturilor Copilului;

Contact:
Timişoara, 300005, Jud. Timiş
B-dul Republicii, nr 1, interfon 25
Telefon: 0256/212996
Fax: 0256/212196
E-mail: timis@salvaticopiii.ro
Website: www.salvaticopiii.ro
Facebook: salvati copiii timis

Sâmbătă & Duminică:
12:00-19:00 Atelier Drepturile Copilului
12:00-19:00 Reciclează și te joci!
12:00-19:00 Fii personajul tău preferat!
12:00-19:00 Atelier de coronițe și brațări cu supereroi
12:00-19:00 Facepainting
12:00-19:00 Crește sănătos cu prietenii Mărul și Morcov :)
12:00-19:00 Hai la plastelină!

Sâmbătă:
15:00-19:00 Sceneta cu recuzite obținute din creațiile copiilor din ”Fii personajul tău preferat” și din ”Reciclează și te joci”

Duminică:
15:00-19:00 Atelier de pictat trăistuțe: Paint the Fox, designed by Dushky
16:00-17:30 Treasure Hunt, prima tură
17:30-19:00 Treasure Hunt, a doua tură