Alergotura

Ne spunem Alergotura pentru că am început să alergăm câte o tură sau două, undeva prin oraș, alături de prieteni și cunoștințe, acum mai bine de patru ani. Credem că alergarea este un fel de medicament pe care mulți îl căutăm și nu-l găsim. Unii îl căutăm ca să slăbim, alții ca să scăpăm de stres, alții ca să ne modelăm corpul armonios. Alergarea le aduce pe toate, așa că noi, membrii asociației, încurajăm un stil de viață sănătos, prin mișcare, în special alergare. Pentru asta organizăm zilnic ture de alergare în Timișoara, în mai multe cartiere. Pentru mai multe informații, vizitați www.alergotura.ro și www.facebook.com/Alergotura.

Suntem oameni de toate vârstele, din medii profesionale diverse, și avem obiective diferite cu alergările noastre. Câțiva dintre noi alergăm distanțe mici, pentru întreținere și sănătate. Sunt și membri care de la o tură alergată în Parcul Botanic au ajuns acum să parcurgă zeci de kilometri. Ne mândrim tare mult cu colegii noștri maratoniști, ultramaratoniști și care participă la alergări montane. Cândva le-a fost și lor greu, dar acum, cică, i-a prins ca drogul. Indiferent de cât de mult sau puțin alergăm, ne unește plăcerea de a face mișcare în aer liber și de a alerga împreună, pentru că e mai distractiv și mai ușor să împarți efortul alergării cu cineva.

Anul acesta am reușit să trăim bucuria alergării alături de peste 1000 de persoane, la „Timotion – Timișoara se mișcă!”, eveniment de alergare cu strângere de fonduri pentru proiecte în folosul comunității locale. Am organizat 5 curse, pe distanțe de la 1 la 21 de kilometri și cu participanți având vârste de la 3 săptămâni (la cursa „Părinți cu bebe”) la 82 de ani (la semi maraton – 21km). Mai mult, cursa „Distracție pe roți” a adus laolaltă participanți în fotoliu rulant, cu role și pe trotinete, dovedind că dizabilitatea nu trebuie să fie o piedică. Din taxele de participare și donații s-au strâns 66 472 de lei pentru 11 proiecte ale unor ONG-uri locale, din domenii precum educația, sănătatea și integrarea persoanelor cu dizabilități. Pentru a intra în atmosfera evenimentului, vă invităm să vizionați scurt metrajul documentar „Timotion Filmul”: https://vimeo.com/131957938.

În cadrul festivalului PLAI, care aduce in prim plan valoarea și frumusețea Muzeului Satului, ne propunem sa facem un pas mai departe și să atragem atenția asupra potențialului Pădurii Verzi. Vom începe de dimineață „pe-un picior de PLAI”, cu trei curse de alergare pe distanțele de 5, 10 și respectiv 21 de kilometri, despre care puteți afla mai multe pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/events/381063662103259/. De-a lungul zilei, atât sâmbătă cât și duminică, vă așteptăm să povestim despre alergare, să vă împărtășim din experiențele noastre și să oferim câteva sfaturi practice celor care își doresc să se apuce de alergat. În plus, vom strânge donații și vom organiza o tombolă pentru a o ajuta pe Florina Gogiuman, participantă la Timotion și colegă de serviciu cu câțiva membri Alergotura, care are nevoie de îngrijiri medicale foarte costisitoare (detalii la www.helpflorina.com).

Sâmbătă:
10:00-12:00 Start la cursele „Pe-un picior de Plai” prin Pădurea Verde (7km, 14km și 21km) – înscriere pe www.alergotura.ro
12:00-18:30 Traseu cu obstacole, contra-cronometru
16:00-17:00 X și 0 în alergare și alte jocuri de echipă
18:30-19:00 Finala cursei cu obstacole. Premiere

Duminică:
12:00-18:30 Traseu cu obstacole, contra-cronometru
16:00-17:00 X și 0 în alergare și alte jocuri de echipă
18:30-19:00 Finala cursei cu obstacole. Premiere.